Hoera! Kroonprinses Mary van Denemarken mag vijftig kaarsjes uitblazen

Vandaag is de dag dat Mary Sarah ziet.

Lees ook

Groot feest bij de Deense royals: kroonprinses Mary is vandaag vijftig jaar geworden. De afgelopen week is dat al gevierd met meerdere evenementen, maar vandaag is het de grote dag. 

Beeldige foto’s

Afgelopen maandag werd op het officiële Instagram-account van het Deens Koningshuis, Det Danske Kongehus, een post geplaatst met daarin meerdere beelden van een fotoshoot. Die fotoshoot was georganiseerd ter ere van de verjaardag van Mary. Zowel zijzelf als kroonprins Frederik zien er prachtig uit en stralen. De post laat ons weten dat Mary’s verjaardag deze hele week gevierd is met onder andere een aantal tentoonstellingsopeningen. Ook wordt er in de Kopenhaagse dierentuin een onderdeel voor Mary geopend, namelijk “Mary’s Australian Garden”. Dat is een knipoog naar de roots van de kroonprinses, die jaren geleden voor de liefde van Australië naar Denemarken is verhuisd.

Mooie momenten en meer rust

Vijftig is een memorabele leeftijd. Mary gaf eerder al te kennen dat ze het totaal niet erg vindt om ouder te worden. “Ouder worden heeft me meer compleet gemaakt. Laat me meer rust vinden in mezelf. Zorgt ervoor dat ik meer durf”, zei ze tegen het Deense tijdschrift Eurowoman.

In datzelfde interview blikte Mary terug op haar leven tot nu toe en kwam tot de conclusie dat er veel is om blij mee te zijn. “Mijn leven heeft me enorme veranderingen, veel geluk en groot verdriet gegeven. Er zijn een paar mijlpalen. Allereerst de rouw na het verlies van mijn moeder. Daarna de vreugde van zelf moeder worden. Mijn studententijd, de ontmoeting met Frederik. Trouwen met de kroonprins van Denemarken en kroonprinses worden van de Denen, van wie ik zoveel houd. En misschien wel vijftig worden, wie weet?”

Wij wensen kroonprinses Mary een hele fijne verjaardag toe!

Bron: Instagram Det Danske Kongehus | Beeld: BrunoPress, Instagram Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook