Queen Elizabeth: ‘Camilla moet koningin worden’

'Dat is mijn oprechte wens', aldus de Queen.

Lees ook

Wanneer prins Charles koning wordt, dan moet zijn vrouw Camilla de titel koningin krijgen. Dat heeft koningin Elizabeth in een speciale boodschap naar buiten gebracht. 

‘Oprechte wens’

In een brief die Elizabeth schreef ter gelegenheid van haar platina jubileum als koningin, zei de Queen dat het haar “oprechte wens” is dat Camilla de titel krijgt. Hiermee bedoelt de Queen dat ze wil dat Camilla – de hertogin van Cornwall – in de toekomst koningin (gemalin) genoemd zal worden. 

‘Geraakt en vereerd’ 

Een woordvoerder van prins Charles en zijn vrouw Camilla zegt dat ze zich “geraakt en vereerd” voelen, zo meldt BBC. Normaal gesproken zou Camilla al de titel koningin krijgen wanneer Charles koning wordt, maar volgens Britse media zou daar geen draagvlak voor zijn vanuit het Britse publiek. 

Insiders beweerden dat Camilla zelf lang van plan was om zichzelf ‘prinses-gemalin’ te noemen als haar man koning zou worden. Maar volgens experts zou er een wetswijziging nodig zijn om dat voor elkaar te krijgen, de titel van koningin-gemalin behoort haar gewoon toe. 

Dankzij het publieke statement van de Queen lijkt aan deze ingewikkelde kwestie een einde te zijn gemaakt. 

Bron: AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook