Is dit het mooiste nieuwe portret van prinses Mary?

Kroonprinses Mary van Denemarken straalt op de portretten voor haar vijftigste verjaardag! We blikken nog even terug...

Lees ook

Vijftig jaar en stralender dan ooit tevoren! Ter gelegenheid van de mijlpaalverjaardag van de Deense kroonprinses Mary zijn de laatste dagen meerdere nieuwe portretten vrijgegeven, en wij hebben ’n duidelijke favoriet. Wat is de jouwe?

Afgelopen zaterdag mocht kroonprinses Mary vijftig kaarsjes uitblazen, een gelegenheid die uiteraard wordt gevierd met een flinke dosis nieuwe koninklijke kiekjes. Het Deense hof trakteerde ons op verschillende voor-elk-wat-wils foto’s. Bijvoorbeeld een casual chic & chillende Mary…

Photo: Hasse Nielsen ©

Een hecht en liefdevol kiekje met kroonprins Frederik: tweemaal een kraakwit overhemd en een net zo witte glimlach.

Photo: Hasse Nielsen ©

En dan nog een met de hele kroonprinselijke familie. Zesmaal een kraakwit overhemd graag!

Photo: Hasse Nielsen ©

Die duidelijke dresscode maakt de casual kiekjes behoorlijk geposeerd, maar nog altijd zijn ze een stuk minder formeel dan de nieuwe officiële galaportretten van de kroonprinses. Tiara time!

Photo: Hasse Nielsen ©


Diamanten oorbellen, roze edelstenen en een fonkelende jurk, daar gaat ons Beau Monde-hart natuurlijk sneller van kloppen.

Photo: Hasse Nielsen ©

Dan was er nog een heus geschilderd portret, gemaakt door de Spaanse kunstenaar Jesus Herrera, die prinses Mary afgelopen week mocht onthullen bij een tentoonstelling over zichzelf. Denk maar niet dat die vijftig jaar ongemerkt voorbijgaat! Wie méér Mary wil zien kan de expositie bezoeken in het Nationaal Historisch Museum Frederiksborg, een uurtje rijden vanaf Kopenhagen (tot en met 31 augustus 2022, mocht je nog een reisje naar Denemarken op de planning hebben staan).

Beeld: BrunoPress

Het is lastig kiezen, maar ons favoriete nieuwe portret is toch dit dromerige kiekje dat op de verjaardag van prinses Mary werd gedeeld. Glitterend, glamourous, vorstelijk, maar óók een vrouw van vijftig die het nodige heeft meegemaakt.

Photo: Hasse Nielsen ©

Liefhebbers van royal fashion komt de glitterjurk misschien bekend voor: het japonnetje is van Jenny Packham, de designer waarin Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, regelmatig de show steelt (die gouden jurk voor de James Bond-première zal je niet ontgaan zijn). Sterker nog, Kate heeft de groene versie van deze japon in haar garderobe hangen. Take note voor je volgende profielfoto: pailletten zijn dé manier om je portretten te voorzien van pracht en praal. Dromerige blik optioneel. Spiegelende tafel aanbevolen voor nog meer shine.

Nogmaals van harte, prinses Mary!

Bron: 9Honey, Daily Mail | Beeld: Hasse Nielsen © via Kongehuset.dk, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook