Dit is de favoriete hobby van de Cambridge-kinderen

En Kate en William zijn er niet altijd blij mee...

Lees ook

De digitale wereld is niet alleen interessant voor ‘normale kinderen’, ook de royal kids kunnen niet zonder hun games. Met name prins George brengt heel wat tijd achter een schermpje door, tot groot ongenoegen van prins William en Kate. 

Gamen

Tijdens een bezoek aan de heropening van het gerenoveerde hoofdkantoor van BAFTA, in het centrum van Londen, stonden prins William en hertogin Kate ook de journalisten te woord. Het royal couple sprak over hun kinderen, en hun nieuwe favoriete hobby. “Ze houden zeker van gamen, ze zijn daar gefascineerd door”, aldus prins William. “Vooral George, hij is er het meest in geïnteresseerd. De andere twee zijn een beetje te klein, maar die houden wel van films kijken.”

Schermtijd monitoren

Hoewel de royal kids met een zilveren lepel in de mond geboren zijn, blijven de hertog en hertogin van Cambridge streng voor hun kinderen. Met name wat betreft de tijd die prins George, prinses Charlotte en prins Louis achter hun schermen doorbrengen. “Op dit moment proberen we het gamen te reguleren… de schermtijd te monitoren. Daar moet je voor oppassen”, stelt prins William. Ach, het doodt wel de tijd als je ouders een hoop koninklijke verplichtingen hebben!

Toch zal prins William zelf ook weleens achter de tv zitten met een console in zijn hand. Hij geeft namelijk toe dat hij ook dol is op films en gamen: “Ik probeer de volgende generatie erin te interesseren.” We kunnen wel stellen dat dat met name bij het gamen goed gelukt is!

Bron: Jan Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook