Sneller, makkelijker en lekkerder: met deze tools word je zó een keukenprins(es)

Of je nu graag uren achter het fornuis staat of alleen kookt omdat het moet, deze hulpjes maken het je een stuk makkelijker in de keuken.

Lees ook

Of je nu iemand bent die graag urenlang kokkerelt of juist iemand die zo snel mogelijk weer de keuken uit wil zijn, een helpende hand tijdens het koken is altijd welkom. Maak kennis met de kitchen tools die van iedereen een chefkok maken!

Slimmer koken

Zelfs als je graag in de keuken staat, kan het een hele opgave zijn om iedere avond weer een maaltijd op tafel te toveren. En het liefst ook nog eens een maaltje dat smaakvol, gezond en niet al te moeilijk te bereiden is. Herkenbaar? Dan stellen we graag je nieuwe beste vrienden in de keuken aan je voor.

Stijl- en smaakvol

Gezonder eten zonder in te leveren op smaak? Denk dan eens aan een slowcooker. Dit keukenapparaat is een musthave voor iedereen die voedzaam en verrukkelijk met elkaar wil combineren. Doordat je eten in een slowcooker op een lagere temperatuur bereidt, blijven er meer vitamines en mineralen behouden. Daarnaast is koken met deze tool appeltje-eitje. Je voegt alle ingrediënten toe aan het apparaat en de slowcooker doet de rest van het werk. Terwijl je soep, stoofgerecht, lasagne, saus of kip staat te garen, heb jij alle tijd om een momentje voor jezelf te pakken.

Ook niet onbelangrijk: de slowcookers van tegenwoordig staan prachtig op je aanrecht. Bij Russell Hobbs heb je ruime keuze uit verschillende modellen, zodat er altijd eentje naadloos aansluit bij jouw droomkeuken. Russell Hobbs biedt bovendien slowcookers met een extra handigheidje: het is namelijk ook mogelijk om sous vide te koken. Voor de beginnende chefs onder ons, dat betekent dat je groente en vlees in een afsluitbare zak kookt onder een consistente temperatuur. Met als resultaat mals vlees en een goed behouden smaak.

Russell Hobbs slowcooker

Goede basis: de perfecte rijst

Goed gekookte rijst is een onmisbare basis voor veel gerechten. Maar zie die korrels maar ‘ns precies lang genoeg te koken, zonder dat je bij het afgieten de helft van je rijst in het afvoerputje ziet verdwijnen. Enter de rijstkoker. Dit keukenapparaat regelt alles voor je. Je vult de pan met rijst en water, en verder doet de rijstkoker zijn werk. Wanneer de rijst perfect gaar is, schakelt de rijstkoker van Russell Hobbs automatisch over naar de warmhoudstand. De binnenpan kan trouwens gewoon de vaatwasser in. Wel zo makkelijk!

Ook als je niet dagelijks rijst serveert, kan het apparaat een aanwinst zijn. Sommige rijstkokers van Russell Hobbs komen met een handig stoommandje, waardoor je er ook groente, aardappelen of vis in kunt stomen.

Steamy en snel

Als we het toch over stomen hebben: deze bereidingswijze is supersnel én gezond. Door voedsel te stomen blijven er zoveel mogelijk vitamines en mineralen behouden. Daarnaast hoef je geen vet toe te voegen en zeker niet lang op je eten te wachten. In een stoomkoker zijn je aardappelen, rijst groente of vlees namelijk al in een paar minuten klaar. Of wat dacht je van homemade dim sum? Ook voor deze Chinese hapjes is de stoomkoker hét aangewezen keukenapparaat.

stoomkoker

Door de verschillende lagen van de pan, bereid je ook nog eens alle onderdelen van je maaltijd tegelijkertijd. In een handomdraai zet je dus een volledige, healthy maaltijd op tafel. Als we nóg een keer horen dat gezond eten saai en moeilijk is, schuiven we diegene voortaan gewoon een stoomkoker onder de neus. Met de juiste hulpjes word je vanzelf een keukenprinses!

Laatste nieuws

Zie ook