Zien: Kate Middleton als casual voorleesmoeder

De hertogin vertelt je een verhaaltje voor het slapengaan!

Na haar uitgezonden kerstconcert heeft hertogin Kate de smaak te pakken en kiest ze opnieuw voor een televisieoptreden. Deze keer gewoon lekker in spijkerbroek, tussen de knuffels, als voorleesmoeder.

Verhaaltje voor het slapengaan

Voorgelezen worden door de Duchess of Cambridge? Dat is niet langer alleen weggelegd voor prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Komend weekend verschijnt Kate Middleton als voorleesmoeder in CBeebies Bedtime Stories, een Brits kinderprogramma waarin elke week een andere beroemdheid een verhaaltje voor het slapengaan voorleest. Grote namen als Reese Witherspoon, Ed Sheeran, Regé-Jean Page en Ryan Reynolds gingen Kate al voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CBeebies Grown-Ups (@cbeebieshq)

Op de eerste beelden zien we voorleesmoeder Kate in kleermakerszit tussen de knuffels en dekentjes, met winterse trui en casual spijkerbroek. We zien helemaal voor ons dat ze zó iedere avond aan het bed van haar prinsjes en prinsesje zit.

Baby-uiltje

Het prentenboek dat Kate heeft uitgekozen voor haar voorleesuitzending is The Owl Who Was Afraid of the Dark van Jill Tomlinson, een klassieker waarmee ze zelf ook opgegroeid is. Het verhaal gaat over een klein nachtuiltje dat bang is voor het donker, maar door andere dieren wordt geholpen om zijn angsten te overwinnen. Een echte feel good story om bij in slaap te vallen dus! Daarnaast past het verhaaltje ook goed bij het thema van de Children’s Mental Health Week die volgende week van start gaat, legt Patricia Hidalgo van de BBC uit. “Het is zo’n bijzonder en relevent verhaal en het is een perfecte weerspiegeling van het thema van dit jaar [Samen groeien, red.]. Ik kan niet wachten om te zien hoe [Kate] dit klassieke verhaal op haar eigen manier voorleest.”

Royal voorlezers

Als voorleesouder zet de hertogin van Cambridge een koninklijke traditie voort. Natuurlijk is er Kates schoontante Fergie, de hertogin van York, die haar eigen werk maar wat graag voor de camera voorleest en upload op YouTube. Prins Charles was er nog eerder bij en las al in 1984 zijn eigen kinderboek, The Old Man of Lochnagar voor bij de BBC. Camilla, de hertogin van Cornwall, las in 2020 nog een verhaaltje over een gigantische perzik voor op televisie. Prins Harry koos datzelfde jaar voor het nieuwste boek van Thomas de stoomlocomotief en hertogin Meghan las vorig jaar meerdere keren voor uit haar eigen kinderboekje The Bench. Hoe Kate het doet in hun voetsporen? De aflevering met de Duchess of Cambridge is te zien bij CBeebies van de BBC op zondag 13 januari om 19:45 uur (Nederlandse tijd).

Bron: Cbeebies, People, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws