Nieuwste Netflix-hit: diamanten en datingschandalen

De documentaire is een groot succes op Netflix.

Lees ook

Netflix is sinds vorige week een documentaire rijker: Tinder Swindler. De docu vol bizarre datingverhalen is een regelrechte hit. In de documentaire volg je oplichter Simon Leviev, die via datingapp Tinder vrouwen oplicht door zich voor te doen als diamanthandelaar. Zijn slachtoffers zinden op wraak, en pakten hem terug. 

Online oplichterij

Stel: je slaat via Tinder een diamanthandelaar en rijke erfgenaam aan de haak. Klinkt niet als een verkeerde partij, maar ook niet zo realistisch, toch? Oplichter Simon Hayut/ Leviev wist echter verschillende vrouwen op te lichten door zich op de datingapp voor te doen als rich kid.

Rijke jetsetter

Online deed Hayut zich voor als Simon Leviev, een rijke jetsetter. Hij maakte iedereen wijs dat hij de zoon was van Lev Leviev, een joodse miljardair die een handel heeft in diamanten. Het ging zelfs zo ver dat hij zijn naam liet wijzigen: van Simon Hayut naar Simon Leviev. Op zijn account was vooral te zien hoe rijk hij was en wat voor spectaculair leven hij leidde. Hij wist verschillende vrouwen om zijn vinger te winden door ze mooie verhalen te vertellen. Nadat ze verliefd op hem waren geworden, loog hij tegen ze dat hij in geldnood zat. Hij liet ze leningen afsluiten, verbrak vervolgens het contact en gebruikte het geld om zijn luxe levensstijl te onderhouden. Het bedrag dat hij de vrouwen heeft ontfutseld, loopt in de miljoenen.

Netflix-hit

De slachtoffers van Hayut zinden op wraak en hebben daarom meegewerkt aan Tinder Swindler. Ze willen iedereen duidelijk maken dat je altijd goed moet checken of degene met wie je online praat wel daadwerkelijk de persoon is die hij of zij zegt te zijn. De documentaire is gemaakt door dezelfde mensen die Don’t F**k With Cats: Hunting an Internet Killer hebben geproduceerd. Momenteel is The Tinder Swindler een van de best bekeken titels op Netflix in Nederland.

Verbannen van Tinder

Hoe is het afgelopen met Hayut? Hij maakte afgelopen vrijdag via Instagram bekend dat hij binnenkort zijn kant van het verhaal zal vertellen. Kort daarna werd het account, met meer dan 200.000 volgers, verwijderd. Het is nog niet bekend of Hayut daar zelf achter zit en of hij inmiddels onder een andere naam op Instagram opereert. De documentaire verscheen vorige week woensdag en kort daarna werd bekend dat het Tinder-account van Hayut nog steeds actief was. Inmiddels heeft Tinder bekend gemaakt dat ze de verschillende accounts van Hayut allemaal hebben verwijderd en hem van de app hebben verbannen. To be continued…

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Netflix videostill

Laatste nieuws

Zie ook