Glowy skin of zonnige teint: zo krijg je een Hollywood look

Van J-Lo tot Ashley Graham: een Hollywood look ligt binnen handbereik.

Met dit eindeloze koude weer is er toch iets waarop we ons kunnen verheugen: winterse make-uplooks. Of je nou voor een glowy skin of een zonnige teint gaat, voor inspiratie kun je altijd naar Hollywood kijken.

Look 1: Alicia Keys – Off-duty

Hollywood-Alicia-Keys
Bron: Brunopress

De queen van de no make-up is Alicia Keys. De artieste gebruikt het absolute minimum als het aankomt op cosmetica en toch ziet haar huid er egaal uit. No worries, ook jij kunt deze flawless look creëren.

Zo doe je het:

De key to success zit hem al in de eerste stap: het hydrateren. Om vocht in je huid te krijgen kun je beginnen met een maskertje, ook voor je lippen. Zo zorg je voor een soepele huid voordat je make-up aanbrengt. Vermijd dikke, volledig dekkende foundation. Gebruik in plaats daarvan een zelfbruinend serum. Het geeft je een levendig kleurtje op een natuurlijke manier, omdat het toch wat sproetjes en roodheid laat doorschemeren. Als je er nog niet klaar voor bent om je oneffenheden en donkere kringen onbedekt te laten, kun je een lichte concealer gebruiken. Wanneer je die vervaagt met je vingers, blendt het mooi met je huid

Look 2: Kendall Jenner – Glowy skin

Hollywood-Kendall-Jenner
Bron: Brunopress

Je hoeft niet alleen maar gezond te eten om een stralende huid te krijgen. Hoewel het wel het proces versnelt, zijn er genoeg make-upproducten die je een natuurlijke glans geven. Model Kendall Jenner geeft alvast het goede voorbeeld.

Zo doe je het:

Een van de beste manieren om je huid op te fleuren en je glans te versterken, is een gezichtsmassage met een serum of olie. Door het aanbrengen op een masserende manier met je vingertoppen maak je je hele teint wakker. Wat je ook kunt doen – als je het met huidverzorging niet voor elkaar krijgt – is je foundation een boost geven. Fake je gloed met een paar druppels luminizer gemengd met je moisturizer of foundation en je creëert een natuurlijke glanslaag. Je hebt het waarschijnlijk al miljoen keer gehoord, maar een zonnecrème voorkomt (ook in de winter) niet alleen rimpels, hij beschermt je velletje en je huid blijft een gezonde gloed houden.

Look 3: Ashley Graham – gezond blosje

Hollywood-Ashley-Graham
Bron: Brunopress

Vanwege het grote assortiment contour- en highlight-paletten, wordt blush enigszins onderschat. Toch bewijst model Ashley Graham dat een vleugje poeder je gezicht kan transformeren.

Zo doe je het:

De echte make-up kenners onder ons weten dat het een must is in je opmaakroutine. Of je nu voor een fris-uit-de-douche, sunkissed of chique blos gaat, met blush voeg je een prachtige finishing touch toe aan je volledige look. Om ervoor te zorgen dat dit super flatterende product werkt bij de rest van je make-up, kun je deze blushhack onthouden: gebruik bij poederfoundation ook poederblush, en bij vloeibare foundation gebruik je crèmeblush. Het kiezen van de juiste tint kan lastig zijn. Er is geen one-size-fits-all formule. Kijk daarom naar je huidtype. Heb je een bleke tot licht getinte huid, dan zal lichtroze of perzikroze het beste passen, bij een gouden of olijfkleurige huid een feller roze en bij donkerdere teintjes een heldere abrikoos.

Look 4: Jennifer Lopez – zonnebank bruin

Golden goddess J. Lo heeft altijd een lekker kleurtje. Maar met de zon aan de andere kant van de wereld verdwijnt onze zomergloed als sneeuw voor de zon. Gelukkig kun je ook zonder tripje naar een tropisch oord er net zo zomers uitzien als Jennifer.

Jennifer Lopez
Beeld:BrunoPress

Zo doe je het: 

Als je je nu afvraagt of bronzer wel of niet geschikt is tijdens de wintermaanden, het antwoord is: zeker wel. Een makkelijke manier om je huid te bronzen is met een kleur die een paar tinten donkerder is dan je huidskleur. Een trucje om te bepalen waar je de bronzer in je gezicht moet aanbrengen: kijk naar waar het licht van nature je gelaatstrekken opvangt. Dit is meestal bij je slapen, jukbeenderen en onder je kaaklijn. Je gezicht is niet de enige plek waar je een laagje bronzer kunt aanbrengen. Zo kun je ook je decolleté een gouden gloed geven en valt het niet op dat je je kleurtje faket.

Auteur: Merel de Klerk, Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws