Diana’s bruidsmeisje blikt terug op de grote dag: ‘Ergste bad hair day ooit’

De opvallende jurken en bloemenkransen waren niet haar cup of tea.

Lees ook

Het huwelijk van prins Charles en prinses Diana staat vast nog scherp op je netvlies. De trouwjurk met pofmouwen, de gigantische sleep en de bruidsmeisjes die naadloos in het extravagante plaatje pasten. India Hicks was op die historische dag een bruidsmeisje, en blikt terug op wat volgens haar ‘de slechte haardag ooit was’.

Bruidsmeisje

India Hicks was pas dertien toen ze als bruidsmeisje achter Lady Diana Spencer mocht lopen op haar trouwdag in juli 1981. De peetdochter van de prins van Wales werd uitgenodigd om bruidsmeisje te zijn, samen met vijf andere meisjes. Een eervolle titel, waar ze ook een heuse make-over voor kreeg. Terwijl de jurken van de bruidsmeisjes veel poespas en vrouwelijkheid hadden, was dit niet iets waar India zich comfortabel in voelde.

Jaren tachtig

In gesprek met Insider deelt ze dan ook dat ze lichtelijk in paniek raakte door haar aangewezen outfit: “Het was typisch jaren tachtig. Dus de kleding was wulps en overdreven, en overal drama.” Hicks, die nu zelf ontwerpster is, werd ontzettend nerveus van de gedachten dat ze het crèmekleurige kledingstuk moest dragen voor een miljoenenpubliek. Want ja, het was een historische dag en veel mensen keken naar de bruiloft, op televisie of voor het paleis.

Prinses Diana en prins Charles met hun bruidsmeisjes. India Hicks staat rechts van prins Charles op de foto. Beeld: BrunoPress

Iconische jurken

“Ik begrijp dat die jurken zo bij het tijdperk pasten. Maar als je een tomboy was zoals ik… als je wordt gevraagd om bruidsmeisje te worden, ben je trots en opgetogen”, deelt Hicks. Maar over de outfits die erbij kwamen kijken, had ze andere gedachten. De Britse vond de uitbundige bruidsmeisjesjurken met gele linten dan ook niet haar cup of tea. De jurken zijn destijds gemaakt als aanvulling op de iconische trouwjurk van prinses Diana, inclusief pofmouwen en rokken met kanten randjes. De lokken van de meisjes werden los gedragen en versierd met bloemkronen. Hicks noemt dit zelfs een van haar ‘slechtste bad hair days ooit’.

India-hicks-bruiloft
India Hicks op haar eigen grote dag. Bron: Brunopress

Zelf voor het altaar

Hoewel het sprookjeshuwelijk van Charles en Diana niet als een sprookje eindigde, stond Hicks afgelopen jaar wel in een trouwjurk voor het altaar – met David Flint Wood, de vader van haar vijf kinderen. De inmiddels 54-jarige vrouw koos niet voor opvallende pofmouwen, maar voor een klassieke jurk met veel kant. Ook haar bruidsmeisjes waren veel klassieker ingestoken, met crèmekleurige jurkjes, zonder kant of stroken. Weliswaar met bloemenkrans op het hoofd, maar een stuk subtieler dan de krans die Hicks zelf droeg 41 jaar geleden. De tijden zijn veranderd!

Bron: Tatler | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook