Waarom iedereen het heeft over de blazer van Kate Middleton

De hertogin laat zien dat de geruite print weer helemaal on trend is.

Lees ook

Dat een blazer in iedere garderobe thuishoort, weet ook hertogin Kate Middleton. Al verschillende keren hebben we haar gespot met een sophisticated blazer. Afgelopen dinsdag was het weer raak, en deze keer had Kate gekozen voor een stijlvolle geruite variant. Een blazer zo stijlvol, dat iedereen er dol op is! 

Geruite blazer

Laat het maar aan Kate Middleton over om een kledingstuk in de spotlight te zetten. Tijdens een bezoek aan het PACT (Parents and Children Together) hoofdkantoor in Southwark droeg Kate namelijk de stijlvolle geruite blazer van het merk Catherine Walker – het favoriete modemerk van de hertogin.

Wat de blazer zo populair maakt, is dat het jasje je lichaam als het ware vormt. Door de rechte lijnen, schoudervullingen en taille oog je namelijk veel slanker. Combineer het net als Kate met een zwarte outfit en een paar hakken, en je hebt een killer outfit te pakken.

Kate-middleton-in-blazer
Kate is dol op de geruite print. Bron: Brunopress

Modemerken

Het kan niet anders dan dat de blazer van Catherine Walker als warme broodjes over de toonbank gaat. Gelukkig zijn er genoeg andere modemerken die een soortgelijke blazer verkopen, zoals Zara en Reisse – de andere favoriete modemerken van Kate. In haar eerste jaren als royal werd Kate zo vaak gespot in Reiss, dat ze de ‘officieuze ambassadrice van Reiss’ werd genoemd.

Geruite print

De geruite print is overigens geen onbekende voor de hertogin. Zo zien we haar regelmatig verschijnen in jurken, jassen, pakken en zelfs schoenen met een geruit printje. Never change a winning team, toch? Of ze het nu draagt, omdat het haar beeldig staat – we hebben nog geen fashion faux pas bij haar gespot – of omdat de zware stof niet ineens omhoog waait tijdens een fotomoment: Kate heeft de geruite print omarmt en is daarmee een grote inspiratiebron.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook