In de Whatsapp-groep van de Windsors: Mike Tindall over Kate Middleton

De schoonzoon van prinses Anne deelt zijn mening over hertogin Kate: 'Ik had haar graag voor schut gezet in de familie-app.'

Lees ook

Elkaar afkraken in de familie-app, ook de Windsors doen het graag. Als we daar nou eens in mochten meelezen… Mike Tindall, de schoonzoon van prinses Anne, licht in ieder geval een tipje van de sluier op en laat zich uit over de rugbykunsten van hertogin Kate. 

Twee rugbysterren

Als een van de meest sportieve royals bleek Kate Middleton de aangewezen persoon om haar zwager prins Harry op te volgen als beschermvrouwe van de Rugby Football Union. Op haar eerste ‘werkdag’ in deze nieuwe functie was de hertogin meteen op het rugbyveld te vinden. En ja hoor, een balletje gooien kan de veelzijdige Duchess óók al.

Beeld: BrunoPress

Helaas voor Mike Tindall, de ware rugbyheld van de familie. De voormalige aanvoerder van het Engelse rugbyteam had zijn aangetrouwde nichtje Kate maar wat graag voor schut gezet in de Whatsapp-chat van de Windsors. Mike, de schoonzoon van prinses Anne, vertelt erover in zijn podcast The Good, The Bad & The Rugby. 

Competitieve Catherine

“Ze lijkt een veel natuurlijkere rugbyspeler dan jullie twee samen”, zegt Alex Payne in de podcast tegen medepresentatoren Mike Tindall en James Haskell. Wat Mike met tegenzin toegeeft. “Ik stuurde een berichtje naar Ellis en zei: ‘Vertel me alsjeblieft dat ze het helemaal heeft verprutst’, zodat ik het in onze familiechat op Whatsapp kon gooien, om haar te sarren”, vertelt Mike. “En hij zei: ‘Nee, eigenlijk was ze behoorlijk goed. Ze was heel goed in schoppen.’ Ik slaakte een zucht. Ze heeft een heel competitieve aard”, aldus Mike over Kate.

Beeld: BrunoPress

James, medepresentator van de podcast en ook voormalig rugby professional, steekt ook de loftrompet over de hertogin van Cambridge. “Toen bekend werd gemaakt dat zij de nieuwe beschermvrouw zou worden, vond ik dat geweldig. We weten dat ze van rugby houdt. Maar de manier waarop ze de bal ving, de manier waarop ze sprong bij de line-out, het was volkomen fantastisch, ze was echt, echt, echt goed.”

Beeld: BrunoPress

Battle of the Cambridges

Sorry Mike, dat wordt geen lolletje in de familie-app. Al heeft de royal family wel iets anders om naar uit te kijken. Prins William is namelijk de beschermheer van de Welshe Rugby Union, de grote concurrent van de Engelse Rugby Union waar Kate nu ambassadeur voor is. Mochten de twee teams tegen elkaar spelen, dan zitten William en Kate dus allebei voor een ander team op de VIP-tribune. Mike ziet het wel zitten: “Het allerleukste is dat een wedstrijd Engeland tegen Wales ook een strijd tussen de Cambridges wordt.”

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook