De terugkeer van prinses Charlene: ‘Misschien dat we haar in november weer zien’

Een royaltykenner laat zich uit over Charlenes langverwachte terugkeer. Die kan nog even op zich laten wachten...

Lees ook

We moeten niet verwachten dat prinses Charlene binnenkort weer midden in het royal leven staat. Een koningshuiskenner geeft een update over Monaco’s grote afwezige.

Altijd op de achtergrond

Inmiddels is Charlene al meer dan een jaar niet in het openbaar verschenen – behoorlijk ongewoon voor de vrouw van een staatshoofd. Al maandenlang wordt de prinses geveld door een mysterieuze ziekte, en het paleis heeft meermaals laten weten dat we geen spoedige terugkeer kunnen verwachten. Moeten we er nog wel op rekenen dat ze überhaupt weer terugkeert op het koninklijke toneel? Ja en nee, meent royaltykenner Brittani Barger.

“Ik verwacht dat ze langzaamaan weer haar koninklijke plicht zal vervullen wanneer ze terugkeert naar Monaco”, vertelt ze aan Express. “Maar eigenlijk heeft ze nooit zo’n volle agenda gehad.”

Balkonscène

En met een ‘langzame terugkeer’ bedoelt Barger dan ook écht langzaam. Ze vermoedt dat een van de eerste momenten waarop we de prinses weer gaan zien tijdens de jaarlijkse balkonscène op Monaco’s Nationale Dag zal zijn. Aangezien de meesten van ons niet zo thuis zijn in Monegaskische feestdagen: die Nationale Dag valt pas op 19 november. That’s right, de royaltykenner geeft prinses Charlene nog zo’n negen maanden om te herstellen.

De nationale feestdag van 2021. Beeld: BrunoPress

Maar we hebben ’t allemaal eerder gehoord. Afgelopen jaar was prins Albert er zelf ook van overtuigd dat zijn vrouw op 19 november gewoon weer op het paleisbalkon zou verschijnen. Prinses Charlene werd echter vlak voor de feestdag opnieuw opgenomen in een kliniek buiten Monaco. Haar kinderen prins Jacques en prinses Gabriella verschenen met hun vader op het balkon terwijl ze tekeningen omhooghielden met daarop We miss you, mommy. Arme zielen!

Mysterieuze aandoening

“Ik denk dat we allemaal hopen dat ze tegen die tijd wel terug zal zijn, omdat ze ook een moeder is”, deelt Barger. Maar het blijft koffiedik kijken, vooral omdat niemand weet wat prinses Charlene precies onder de leden heeft. “We mogen allemaal hopen dat ze tegen die tijd terug zal zijn, maar het is moeilijk te zeggen omdat we niet weten waar ze aan lijdt. Ze zal haar kinderen enorm missen.”

In de laatste officiële update van het paleis eind januari was te lezen dat ‘het herstel van prinses Charlene op een bevredigende en zeer bemoedigende manier wordt voortgezet’ en dat dit proces ‘nog enkele weken in beslag zal nemen.’ Een iets optimistischere inschatting dan die van Barger dus. We houden onze blik gericht op Monaco.

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook