Prins Charles weer in de lappenmand

En wéér een positieve test in koninklijke kringen.

Lees ook

Iedereen kent wel iemand die besmet is met corona op dit moment, en ook de Europese royals ontspringen de dans niet. Na koningin Margrethe van Denemarken en koning Felipe van Spanje is ook prins Charles deze week positief getest.

Voor de tweede keer

Op donderdag heeft Clarence House, de hofhouding van prins Charles, laten weten dat de oudste zoon van Queen Elizabeth voor de tweede keer positief is getest op corona. In maart 2020 had de troonopvolger het virus ook al te pakken. Hij had toen alleen milde symptomen.

In de melding is te lezen dat prins Charles ‘erg teleurgesteld’ is dat hij zijn afspraken af heeft moeten zeggen, maar over zijn gezondheid wordt met geen woord gerept. Wel heeft Charles onlangs laten weten dat hij driemaal gevaccineerd is. Of hertogin Camilla, met wie hij gisteren nog op pad is geweest, ook in quarantaine zit, heeft het paleis niet laten weten.

Felipe & Margrethe

Ook de Deense koningin Margrethe heeft deze week een streep door al haar plannen moeten zetten. De 81-jarige vorstin werd afgelopen dinsdag positief getest op het coronavirus. Zij zou op bezoek gaan bij de Noorse koning Harald, die bovendien ook net een paar weken met ziekteverlof is geweest. Koning Felipe van Spanje deelde gisteren ook het nieuws dat hij voorlopig in isolatie zit vanwege een positieve test. Van zowel Margrethe als Felipe is niet bekend hoe ze het nu maken. Beterschap, in ieder geval!

Bron: Royal Central | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook