Zo liet Meghan Markle zich al op jonge leeftijd inspireren door prinses Diana

'Ze wilde prinses Diana 2.0 zijn', aldus Meghans jeugdvriendin.

Lees ook

Al lang voor er een familieband was, liet Meghan Markle zich inspireren door het werk en de stijl van wijlen prinses Diana, vertelt een jeugdvriendin. “Ze wilde prinses Diana 2.0 zijn.”

Meghan & Diana

Tegenwoordig zit het leven van Meghan, de hertogin van Sussex, vol met verwijzingen naar haar wereldberoemde schoonmoeder, prinses Diana. Regelmatig draagt Meghan een prachtstuk uit de sieradencollectie van Lady Di of een outfit die duidelijk geïnspireerd is op Diana’s fantastische stijl. En ook in haar werk en privéleven schemert de nalatenschap van de overleden prinses door, of het nu gaat om een subtiel eerbetoon in Meghans prentenboek of de naam van Meghans dochtertje, Lilibet Diana.

Maar de voormalige actrice zou niet alleen door haar familieband met de ene na de andere knipoog naar prinses Diana op de proppen komen. Volgens vrienden was Meghan Markle als jong meisje ook al enorm onder de indruk van de Princess of Wales, lang voordat prins Harry in beeld kwam.

Rolmodel

In 1997 keken veel mensen met tranen in hun ogen naar de uitvaart van prinses Diana, en de destijds 16-jarige Meghan was één van hen. Het onverwachte overlijden van Diana kwam voor haar als een grote klap. “Nadat Meghan van de tragedie had gehoord, hadden zij en haar vriendin Suzy Ardakani naar oude video’s gekeken van het huwelijk in 1981 van prins Charles en lady Diana Spencer”, schrijft Andrew Morton in zijn biografie van Meghan. “Volgens familievrienden was ze door Diana gefascineerd, niet alleen vanwege haar stijl, maar ook vanwege haar humanitaire missies. Ze zag haar als rolmodel.”

Beeld: BrunoPress

Geïnspireerd door de liefdadigheid van prinses Diana besloten Meghan en haar vriendin Suzy kleding en speelgoed in te zamelen voor kinderen die het minder goed getroffen hadden. “Ze had zelfs zoveel belangstelling voor de prinses, dat Suzy’s moeder Sonia haar een exemplaar gaf van mijn biografie Diana: Her True Story – in Her Own Words, dat ze jarenlang op haar boekenplank bewaarde”, schrijft Andrew Morton.

Diana 2.0

Meghans jeugdvriendin Ninaki Priddy gaat nog een stapje verder. Meghan en Ninaki ‘waren als zussen voor elkaar’ sinds ze twee jaar oud waren, maar de twee verbraken het contact na de scheiding van Meghan en haar eerste echtgenoot Trevor Engelson. Volgens Ninaki klopt het niet dat Meghan maar weinig wist over de Royal Family toen ze prins Harry aan de haak sloeg – al moet gezegd worden dat deze voormalige BFF van Meghan nooit een goed woord over de hertogin over heeft.

“Ze was altijd al gefascineerd door de koninklijke familie. Ze wil prinses Diana 2.0 zijn”, verklaarde Ninaki ooit in Daily Mail. “Ze had een van de boeken over prinses Diana op haar boekenplank, en toen ze nog samen met Trevor was wilde ze ook minstens een maand in Londen verblijven. Ik was niet geschrokken of verbaasd toen ik over prins Harry hoorde. Ik weet dat ze dol was op The Princess Diaries-films, over een gewoon meisje dat onderdeel wordt van een koninklijke familie. Ze was erg ingenomen met dat idee.”

Bron: Andrew Morton – Meghan [Vert. Joost Zwart, Ed van Eeden, Sander Buesink], Cheatsheet | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook