Dit zijn de meest gemaakte beautyfouten in de winter

Maak jij je hier ook schuldig aan?

Lees ook

In de winter kan ons tere huidje snel beschadigen. Door de lage temperaturen, regenachtige dagen of droge verwarmingslucht bijvoorbeeld. Voorkom daarom deze beautyfouten en ga de winter door met een prachtige glow.

1. Je gebruikt een schuimende reiniger

Hoewel dit in de zomer je go-to product kan zijn, kun je een schuimende reiniger in de winter beter laten staan. Je huid wordt namelijk wel schoon van een dergelijke cleanser, maar dit product kan ook de natuurlijke oliën van je huid verwijderen. En hierdoor loop je het risico dat je huid door de kou uitdroogt en snel geïrriteerd raakt. Laat de schuimende reinigingsmiddelen dus staan, en gebruik liever een reinigingscrème. Dit is zachter voor de huid en hydrateert, precies wat je huid nodig heeft!

2. Je slaat de SPF over

Oké, in de zomer is het logisch dat je een factor op je huid smeert. Maar ook in de grijze maanden van het jaar, waar het zonnetje niet of nauwelijks de lucht siert, kun je het beste een SPF smeren. Uv-straling is in de winter namelijk net zo schadelijk als in de zomer, waardoor je sneller risico loopt op donkere vlekken, fijne lijntjes en rimpels. Gebruik daarom dagelijks een SPF van dertig of hoger, die beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. Meng het bijvoorbeeld met je dagcrème of gebruik een crème waar dit al bij in zit.

3. Je gebruikt nog steeds een lichte moisturizer

Andere temperaturen vragen ook om andere beautyproducten. Een lichte moisturizer zal bijvoorbeeld niet voldoende verzorgen wanneer je huid in aanraking komt met sneeuw, regen, hagel of koude wind. In dat geval is een vollere moisturizer een goed alternatief. Het product dient als een beschermende barrière en zorgt ervoor dat het vocht op lange termijn wordt vastgehouden. Ook geeft het dezelfde hydratatieboost als een lichte moisturizer, maar dan met een betere bescherming.

4. Je negeert de donkere vlekken op je huid

Helaas kun je dat zongebruinde huidje niet het hele jaar behouden, en zul je merken dat je huid in de wintermaanden een stuk lichter wordt. Dit kan ook het moment zijn dat donkere vlekken of pigmentvlekken ineens tevoorschijn komen. Dit kun je beter niet negeren, maar meteen behandelen. Gebruik hiervoor een peeling, die je gewoon uit een potje kunt halen. Dit helpt bij het exfoliëren van dode huidcellen, stimuleert de celvernieuwing van de huid en helpt de verkleuring te vervagen. Het resultaat is een stralende en heldere huid.

5. Je vergeet de huid te voeden met vitamines

Ook je huid heeft vitamines nodig, vooral in de winter. Deze kun je binnenkrijgen door bepaalde voeding te eten, maar ook door middel van supplementen en serums. Kijk hiervoor goed naar je huid en laat je desnoods adviseren door een specialist. Iedere huid heeft namelijk andere aanvullingen van vitamines en antioxidanten nodig. Het verschil is duidelijk te zien!

Bron: Editorialist | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook