Van jacht tot moestuin: royal Valentijnscadeaus

Van een eigen moestuin tot het opgeven van de troon: de royals weten van uitpakken.

Terwijl onze liefdes (als we geluk hebben) onze presentjes scoren bij de plaatselijke juwelier, leggen royals hun wederhelft graag in de watten met grootse giften. Letterlijk (hallo, jacht) en figuurlijk (“Een operette voor jou, mijn liefste”). Tot een koninkrijk aan toe.

Koninklijke cadeaus

Het lijkt een sprookje, trouwen met een prins of prinses. Maar het geeft ook veel gedoe. Vandaar dat royals vaak de liefde kracht bijzetten met grote gebaren en fraaie cadeaus. Zo schonk prinses Victoria van Zweden haar man prins Daniel een niet onaardig plezierjacht, waarmee ze in de zomer vaak samen met hun kinderen gaan varen. Ze roemen de privacy die ze zo hebben (met de beveiliging in een snelle boot erachteraan, dat weer wel). Daniel staat achter het roer en Hare Koninklijke Hoogheid houdt zich bezig met steekeindjes en trossen.

Liefde is… een personal aannemer

Ook prins William weet hoe hij zijn vrouw Kate tevreden moet houden. Ze kreeg de vrije hand bij het renoveren van het appartement dat het stel in Kensington Palace zou betrekken. Met name de keuken werd een kostenpostje. Kate, destijds erg misselijk van haar zwangerschap en hormonaal lichtelijk ontoerekeningsvatbaar, koos een paars geval dat na de bevalling toch een beetje tegenviel. Die werd er dus uitgehaald, en er werd een tweede gezinskeuken geïnstalleerd die kleiner en gezelliger was. Totale kosten: 198.000 euro.

Cadeau: een mooier uitzicht

Was hiermee het keukendrama beslecht? Nee, ook in hun buitenhuis Anmer Hall moest de keuken – pas zes jaar oud, de vorige bewoners hadden er 44.470 euro aan uitgegeven – eraan geloven. William betaalde het een en ander van zijn toelage, maar kreeg ook een tegemoetkoming in de kosten van zijn vader, prins Charles. En schonk – happy wife, happy life – Kate ook nog een forse tuinverbouwing. Voor iets meer dan 53.000 euro werd de tennisbaan elf meter verlegd ‘om het uitzicht te verbeteren’. Eerder werd de oprijlaan al omgelegd, werd het zwembad verplaatst en kreeg Kate haar moestuin, compleet met kasjes en een ‘potting shed’.

Harry strooit met kunst en juwelen

Williams broer prins Harry is evenmin zûnig als het op geschenken aankomt. Hij schonk zijn grote liefde Meghan een Mini Cooper à 36.000 euro toen ze naar Engeland verhuisde en gaf duizenden euro’s uit aan een schilderij van de opkomende artiest Van Donna dat ‘Everybody needs somebody to love’ heet. Sinds de Markle Sparkle in 2017 in zijn leven kwam, mocht ze al voor krap 1 miljoen euro aan doosjes van de juwelier openmaken. Het zijn geen heel opzichtige stukken, vooral smalle ringetjes (ze stapelt ze graag), armbanden en oorbellen. Een van haar favoriete sieraden is de Love armband van Cartier, waarvoor hij héél kort na hun eerste ontmoeting al 6.800 euro stuksloeg.

ringen-van-meghan-markle
Meghan heeft haar sieradenkistje vol met ringen van haar prins. Bron: Brunopress

Meghan houdt van sentiment

De hertogin van Sussex, Meghan, mixt haar nieuwe sieraden handig met erfstukken, zoals het gouden Cartier-horloge dat ooit van prinses Diana was. Daarnaast draagt ze graag fashion jewellery van nog geen 150 euro met haar verlovingsring van 32.700 euro. Die wordt vaak op 409.535 euro geschat, maar dat is meer het royal aura dat erom heen hangt. Afgaand op de stenen en het goud kun je zoiets voor een veel lagere – zij het nog pittige – prijs kopen. Meghan houdt ook van symboliek: met kettinkjes met monogrammen, de sterrenbeelden van hun kinderen (Tweelingen en Stier) of ander sentiment in diamanten zit Har altijd goed.

Op wat voor cadeautjes kan Máxima rekenen? Benieuwd wat prins Philip opofferde voor Queen Elizabeth of welk liefdesmonument de Indiase Sjah Jahan liet bouwen voor zijn grote liefde? En wie gaf ook alweer zijn hele koninkrijk op voor de liefde? Je leest het in de nieuwste Beau Monde, die nu in de schappen ligt! 

Bron: Ella Vermeulen, Beau Monde 02-2022 | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws