Cheers! Buckingham Palace komt met eigen wijn voor jubileum van de Queen

Proosten maar!

Lees ook

Lallend zul je een royal nooit door de kroeg zien slingeren, zeker Her Royal Highness The Queen niet, maar een aperitiefje op z’n tijd kan door de beugel. Speciaal ter ere van het platina jubileum van Queen Elizabeth, komt Buckingham Palace met een eigen wijn.

Platina jubileum

Koningin Elizabeth houdt het zeker niet altijd bij eindeloze kopjes thee. Een alcoholisch drankje gaat er zo nu en dan ook wel in tijdens dergelijke gelegenheden. Nu de Queen al 70 jaar op de troon zit, is er zeker reden voor feest in het koningshuis. Een alcoholische versnapering mag daarbij niet ontbreken, moet het paleis gedacht hebben, want er komt een heuse speciale wijn ter ere van het platina jubileum op de markt.

Elizabeth

De wijn is een initiatief van Het Royal Collection Trust, een stichting die geld inzamelt voor goede doelen. De nieuwe wijn is een mix van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier en zal de naam Elizabeth krijgen. Het koninklijke drankje zal te koop zijn in de winkel van het Royal Collection Trust, dicht bij Buckingham Palace. Woon je niet in de buurt? Dan kun je ook een fles online bestellen. Echter, je moet wel even diep in de buidel tasten, want een fles Elizabeth-wijn kost ongeveer 46,70 euro, maar dan heb je ook wat.

Vorstelijke wijn

De sparkling wijn werd uitsluitend met Britse ingrediënten gemaakt. Zo kwam het fruit bijvoorbeeld uit Kent en West Sussex. Daarnaast heeft het etiket ook een vorstelijke uitstraling met goudborduursel, net zoals de koninklijke mantel van de koningin die ze droeg tijdens haar kroning in 1953. The Royal Collection Trust raadt de wijn aan als aperitief, al is hij volgens hen bij elke maaltijd goed te drinken. “De wijn past ook goed bij Britse zeevruchten, zoals krab, langoustines of klassieke fish and chips, waardoor de wijn een perfecte aanvulling is op de viering van het Platina Jubileum deze zomer”, aldus de stichting.

Bron: HLN, Daily Mail | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook