Wat The Queen het liefst eet? Dat is nog altijd geheim

Niemand weet wat het lievelingseten van Queen Elizabeth is.

Lees ook

Als je een royal bent, dan buigt iedereen naar jouw wil en ben je het toonbeeld van traditie. Je zou daarom denken dat The Queen minimaal een keer per week haar favoriete eten voorgeschoteld krijgt. Niets blijkt minder waar, want niemand weet wat het lievelingseten van koningin Elizabeth is.

Dineren met de Queen

Er zijn maar weinig mensen ter wereld die kunnen zeggen dat ze ooit met de Queen getafeld hebben. Hoewel het ons heerlijk lijkt om met Her Majesty The Queen te genieten van een stel cheeky mimosa’s aan de brunchtafel, of natuurlijk een propere high tea, is dat helaas een verre droom.

Mocht je ooit de kans krijgen om voor Elizabeth te koken, moet je helaas zelf uitvogelen wat de Queen precies lekker vindt. Niemand weet namelijk wat het favoriete gerecht is van de koningin, zo vertelde voormalig koninklijk correspondent Gordon Rayner aan The Express. “Zoals een van haar medewerkers me vertelde: ‘Als ze zei dat ze een favoriete maaltijd had, zou ze nooit meer iets anders geserveerd krijgen.'”

Eisen

De Queen mag haar favoriete eten dan misschien niet onthullen, ze heeft wel bepaalde eisen voor haar maaltijden. “De meester van de huishoudelijke dienst zal deel uitmaken van het verkenningsteam om buitenlandse koks te vertellen dat ze niets met knoflook of te veel kruiden mogen klaarmaken uit angst de koningin een slechte adem te bezorgen, en dat ze geen schaaldieren of iets anders dat voedselvergiftiging kan veroorzaken, mogen klaarmaken”, legt Rayner uit.

Hare Majesteit eet graag gevarieerd dus, al geldt dat niet voor de toetjes. Qua favoriete toetje weten we wél wat Elizabeth het liefst eet, namelijk chocoladetaart. Voormalige koninklijke chef-kok en auteur van Eating Royally, Darren McGrady, vertelt dat de Queen hier het liefst iedere dag een stuk van eet. “De Chocolate Biscuit Cake is de enige cake die elke dag opnieuw en opnieuw en opnieuw teruggaat tot hij helemaal op is,” vertelde hij aan bakwebsite RecipePlus. “Ze neemt elke dag een klein plakje tot er uiteindelijk nog maar één klein stukje over is, maar dat moet je ook weer klaarmaken, ze wil die taart helemaal op hebben.”

Bron: Mirror UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook