Royal fashion hack: zo voorkom je dat je rok opwaait

Dit handige trucje gebruiken de Britse royals.

De royals mogen dan wel een fascinerende garderobe hebben, ze hebben écht niet alles voor het zeggen op het gebied van hun kleding. Soms moeten ze namelijk per se een jurk of rok dragen en dan is het natuurlijk uitermate vervelend als deze niet comfortabel zit. Gelukkig is hier een handige hack voor.

Royal trucje

Het is de nachtmerrie van elke vrouwelijke royal: dat de koninklijke waardigheid in het geding komt door een opwaaiende rok.  Een van de meest gebruikte modehacks voor royals is het opnemen van gewichten in de zoom van een rok of jurk, om ervoor te zorgen dat het item niet omhoog waait.

Stewart Parvin, een van de couturiers van Koningin Elizabeth, vertelde eerder aan MailOnline dat hij kleine loden gewichten, meestal gebruikt voor gordijnen, in de zomen van de kleding naait om te voorkomen dat Elizabeths rok verschuift. “Het mooie van een handgemaakte outfit is dat hij precies goed hangt, maar natuurlijk hebben we een paar trucjes achter de hand. Ik stop gewoon een paar gewichten in de zoom van haar jurken en jassen en ze hangen er prachtig bij”, legt hij uit.

Betekent dat dat iedere jurk of rok van een royal aangepast moet worden? “Als er een klep in de jas zit, naai ik er een aan elke kant van de split om het gelijk te maken. En soms, als iemand een lichte chiffonrok draagt, naai ik er een kleiner loden gewicht ter grootte van een erwt of zelfs een stuk ketting in.” Aha!

royal ascot
Royal outfits tijdens Royal Ascot in 2021. Beeld: Brunopress

Statisch

Naast extra gewicht in de zoom is er nog een trucje om te voorkomen dat een jurk of rok opwaait. Etiquette-expert Myka Meier is meer fan van de volgende hack: “Vaak dragen ze lichaamspakken en kleding die de statische elektriciteit verhogen, zodat het veel moeilijker is voor iets om op te vliegen”, legt ze uit. “Dus je hebt een onderkleed dat bijna een soort van bodysuit is, dat is een tactiek die ook wordt gebruikt.”

Hoewel tijdens officiële gelegenheden van royals wordt verwacht dat ze in een nette jurk of rok verschijnen, worden nette broekpakken tegenwoordig ook steeds meer getolereerd. Dat deze ook koninklijk-waardig kunnen zijn, hebben we inmiddels wel gezien bij Kate Middleton. Comfortabel-chic is sinds de pandemie immers het nieuwe normaal!

Bron: Express | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws