B&B Vol Liefde-Natasja: ‘Ik zoek iemand met een sprankeling in zijn ogen’

Lees ook

Avonturen aangaan is iets wat de 48-jarige Natasja het liefst om de haverklap doet. En wat is nou een groter avontuur dan meedoen aan een realityprogramma om de liefde te vinden? Aan Beau Monde vertelt Natasja waarom ze besloot mee te doen aan B&B Vol Liefde en naar wat ze zoekt in een man. 

Roer omgooien

Ruim vier jaar geleden besloot Natasja alleen nog maar dingen te doen die ze echt leuk vindt. “Ik werkte al zeven jaar bij een bedrijf als business relationship manager en was altijd aan het rennen en vliegen. Ik had behoefte aan wat meer rust”, vertelt Natasja. “Ik wilde iets doen wat ik leuk vind, en ik kon niks anders bedenken dan een bed and breakfast opzetten in het buitenland. Dus toen dacht ik: ‘Ik ga het gewoon doen.’ Ik heb mijn huis te koop gezet, mijn baan opgezegd, een businessplan gemaakt en ben gewoon naar Frankrijk gegaan.” 

Maar waarom koos Natasja er eigenlijk voor om een B&B op te zetten in Frankrijk, en niet gewoon in Nederland? “Omdat het in Nederland eigenlijk niet mogelijk is om een grote bed and breakfast te runnen met een megatuin in de natuur. Dat is onbetaalbaar. Daarnaast houd ik ervan om het avontuur op te zoeken en iets nieuws te proberen. Bovendien vind ik Frankrijk een fantastisch land, waar je kunt genieten van het bourgondische leven.”

Partner vinden 

Hoewel Natasja haar zaken op orde heeft en bijna altijd leuke gasten heeft, bestaat het runnen van een B&B niet alleen uit rozengeur en maneschijn. “Ik moet bekennen dat ik bepaalde dingen echt wel heb onderschat. Soms is het iets heel praktisch, en mis je gewoon twee extra handen”, verklaart Natasja. “Maar in de winter, als je bijna geen gasten hebt, is het best pittig. Je ziet niemand op straat, alle luiken van de ramen zijn dicht en dan mis je wel een partner om lekker mee te kletsen en de lange winters door te komen.” 

Aangezien Natasja van nieuwe avonturen houdt en op zoek is naar een leuke man in haar leven, wilde ze vorig jaar eigenlijk al meedoen aan het eerste seizoen van B&B Vol Liefde. “Daarvoor had ik me al opgegeven, maar er waren destijds veel mensen met een bed and breakfast in Frankrijk. De productie koos toen een man, want er moest wel een beetje evenwicht zijn tussen de mannen en vrouwen in het programma.” Wel vroeg de productie Natasja of ze open zou staan om mee te doen aan het tweede seizoen. En zo geschiedde. 

Eigenschappen partner 

“Ik ben echt al een tijdje vrijgezel. Ik woon in juli vier jaar in Frankrijk, en in die tijd heb ik nooit wat met een man gehad. Als je naar Frankrijk verhuist, weet je ook wel dat het je waarschijnlijk niet gaat lukken om een Nederlandse man te vinden”, deelt Natasja. Met haar deelname aan B&B Vol Liefde hoopt de B&B-eigenaresse daar verandering in te brengen. Maar wat zoekt ze eigenlijk in een wederhelft? 

In elk geval iemand die ambitieus is. “Ik wil iemand die mij niet per se nodig heeft om gelukkig te zijn. Ik vind het belangrijk dat iemand zich blijft ontwikkelen en ontplooien; dat iemand niet te veel op mij hoeft te leunen”, verklaart Natasja. “Ik ben op zoek naar een man met een sprankeling in zijn ogen, en die mij af en toe kan afremmen. Ik kan door mijn enthousiasme en creativiteit soms alle kanten opvliegen. Dan is het goed als iemand eens zegt: ‘Doe het even wat rustiger aan.’ Ik vind het belangrijk dat iemand sterk in zijn schoenen staat. Ook vind ik het fijn als iemand initiatief neemt. Een man hoeft niet per se heel zorgzaam te zijn; ik ben zelf namelijk al best zorgzaam. Hoewel het natuurlijk wel leuk is als iemand zorgzaam is.”

Uiterlijk

Natasja is op zoek naar iemand met een sprankeling in zijn ogen en een mooie glimlach. Maar zijn er nog andere dingen die ze aantrekkelijk vindt in een man? “Ik hou wel van een wat stoerder type: iemand met een stoppelbaardje en wat langer haar. Maar ik vind het vooral belangrijk dat iemand goed verzorgd is.” Ook is Natasja op zoek naar iemand die jong is van geest. “Want dat ben ik zelf ook.” 

Hoewel een mooi uiterlijk leuk meegenomen is, vindt Natasja het vooral belangrijk dat haar innerlijk matcht met dat van haar toekomstige wederhelft. “Op het Franse platteland spreken de mannen geen woord Engels. Ik zoek een Nederlandse man, omdat de taalbarrière er dan niet is. Ik vind het heel belangrijk om fijne gesprekken te kunnen voeren, en dat gaat lastiger als je dat niet in je moedertaal kunt doen.” 

Geef je op

Hoewel Natasja er enorm veel zin in heeft om mee te doen aan B&B Vol Liefde, is het nog even afwachten of ze daadwerkelijk in de afleveringen van het programma verschijnt. Mannen kunnen zich namelijk nu nog HIER aanmelden om bij Natasja in Blèves te komen logeren. 

Wat de mannen bij Natasja te wachten staat? In elk geval niet alleen maar klussen. “Ik heb een huis erbij gekocht dat aan dit huis vast zit. Daar ben ik nu volop in aan het klussen; dat vind ik ook hartstikke leuk. Of de mannen ook moeten meehelpen met klussen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vorige seizoen wel een beetje Help, mijn man is Klusser! vond, maar toen was er natuurlijk ook een lockdown. De mannen mogen meehelpen met klussen, maar als ze lekker hun eigen ding willen doen, vind ik dat ook helemaal goed. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat iemand af en toe meehelpt in de bed and breakfast”, stelt Natasja. 

Voor degenen die twijfelen zich op te geven voor Natasja, heeft de B&B-eigenaar een duidelijke boodschap: “Ga het avontuur samen met mij aan!”

B&B Vol Liefde is deze zomer te zien bij RTL 5. 

Beeld: RTL

Laatste nieuws

Zie ook