Queen Elizabeth test positief op corona

Slecht nieuws voor de 95-jarige koningin.

Lees ook

Vervelend nieuws voor Queen Elizabeth. De koningin van het Verenigd Koninkrijk is positief getest op het coronavirus. 

Milde klachten

Koningin Elizabeth heeft het coronavirus te pakken. De Queen heeft milde klachten, maar zal desondanks de komende week doorwerken. Het Buckingham Palace meldt dat ze ‘lichte taken’ zal uitvoeren. In de tussentijd “zal ze medische aandacht krijgen en alle richtlijnen die van toepassing zijn volgen”, staat in een verklaring van het paleis.

Afgelopen week ontving de 95-jarige koningin voor het eerst sinds lange tijd weer bezoek op Windsor Castle. Dit was ook meteen de eerste keer dat de Queen weer in aanraking kwam met haar zoon prins Charles, die vorige week ook positief testte op het virus.

Angst van alle Britten

“Dit was de angst van alle Britten sinds het begin van de coronacrisis”, zegt RTL Nieuws-correspondent Anne Saenen. “Voor de Britten heeft Queen Elizabeth iets onsterfelijks.” De vele maatregelen die het paleis heeft genomen, hebben helaas niet mogen baten. “Het koningshuis heeft er alles aan gedaan om Elizabeth tijdens de pandemie in een bubbel te houden, inclusief haar personeel. Deze besmetting komt in een tijd dat alles langzaam weer wordt losgelaten.”

Voor de Britten is er geen twijfel over mogelijk dat de besmetting van Elizabeth van kroonprins Charles komt. Hij kwam ervan af met milde symptomen. “Er is enige opluchting dat deze besmetting bij Elizabeth zo laat in de pandemie komt”, vertelt Saenen. “De Queen is gevaccineerd, ze heeft ook haar booster al gehad, zoals alle Britse volwassenen die dat willen.” Wij hopen dat het voor de koningin ook bij milde klachten blijft. Beterschap!

Bron: BBC, RTL Nieuws | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws

Zie ook