Deze niet al te vriendelijke bijnaam gaf Camilla aan Meghan Markle

Een biograaf klapt uit de school.

Lees ook

Twee jaar geleden maakten hertog Harry en hertogin Meghan bekend dat ze niet langer senior royals wilden zijn. Ze verbraken hun banden met het Engelse Koningshuis, pakten hun biezen en verhuisden naar de Verenigde Staten. Sindsdien verloopt het contact tussen beide partijen niet altijd even soepel.

Veel commentaar

Toen Harry en Meghan naar Amerika vertrokken, leverde dat hen veel kritiek en commentaar op. Volgens biograaf Tom Bower, die momenteel werkt aan een biografie over Meghan, speelde hertogin Camilla een grote rol. Toen Harry en Meghan publiekelijk commentaar op de Royal Family leverden, zou Camilla prins Charles ervan hebben verzekerd dat het niet aan hem lag. Ze zou hem op het hart hebben gedrukt dat hij zijn rol als vader zo goed had vervuld als hij kon.

Onbetrouwbaar

Dat is echter niet het enige dat Bower in dit kader over Camilla te vertellen heeft. Ze zou namelijk ook een vrij gemene bijnaam voor Meghan hebben bedacht nadat Harry en Meghan zijn verhuisd. Volgens de biograaf zou Camilla de hertogin van Sussex “die minx” hebben genoemd. Hoe je dat het beste kunt vertalen? Het woord ‘verleidster’ komt het dichtst in de buurt. Een “minx” is namelijk een vrouw die haar sex appeal gebruikt om dingen gedaan te krijgen bij mannen. Ook wordt daarmee aangeduid dat een vrouw niet te vertrouwen is. Niet erg vriendelijk, Camilla!

harry-meghan-ceremonie

Harry en Meghan bij de opening van de Coach Core virtual awards ceremonie, 2018. Beeld: BrunoPress

Onafhankelijkheid opgeven

Volgens Bower was Camilla vanaf het begin al behoorlijk sceptisch over Meghans toewijding aan haar royal duties. In de jaren daarvoor had Meghan immers een relatief vrij leven geleefd in de Verenigde Staten. Ze was weliswaar beroemd, maar op een heel andere manier dan de leden van het Britse Koningshuis. “Ze [Camilla] vond het moeilijk te geloven dat Meghan haar carrière en onafhankelijkheid zou opgeven om zich stilzwijgend als een team player aan de monarchie te wijden”, verklaarde Bower tegen The Sun.

Niet snel een hereniging

Het lijkt er nog altijd niet op dat de banden tussen Harry en Meghan en de rest van de Royal Family weer stevig aangehaald gaan worden. Volgens Bower is er zelfs geen haar op Meghans hoofd die eraan denkt om ooit terug te keren naar Engeland. Ze heeft alles in Amerika: samen met Harry is ze betrokken bij verschillende projecten, veel van haar vrienden wonen daar en ze heeft een plek gevonden waar ze haar twee kinderen in rust kan laten opgroeien. Bovendien maakt een gebrek aan beveiliging het lastig voor Harry en zijn gezin om een bezoek aan Engeland te brengen.

Bron: Her Family | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook