Outfitcrisis? Hier scoor je carnavalskleding!

Lees ook

Kijk jij ook uit naar carnaval? Het lijkt erop dat het feest eindelijk weer door kan gaan! Heb je nog een kleine outfitcrisis, omdat je nog niet weet welke carnavalskleding je aan zult doen? Het vraagt natuurlijk ook ieder jaar weer veel creativiteit om meerdere carnavalsoutfits te bedenken of in elkaar te knutselen. Vooral als je niet iedere dag in groen met oranje op stap wilt. Daarom helpen wij je een handje met een aantal trends en tips!

Meegaan met de trends

Ieder jaar zijn er weer andere outfits trending tijdens carnaval. Bij eerdere edities bleek bijvoorbeeld een ‘La Casa De Papel’ outfit met masker en rode overall erg populair, en ook andere films en series hebben het straatbeeld tijdens carnaval al bepaald.

Dus: wat heeft dit jaar een grote rol gespeeld in films, series of het nieuws? Welke artiest heeft een comeback gemaakt, of met welk nieuwtje kun je aan de haal? Wie weet lopen er bijvoorbeeld heel veel Max Verstappens rond tijdens carnaval. Misschien kan je met je vrienden samen een racewagen vormen? Bedenk iets wat leuk is én bij jullie past!

Denk aan accessoires

Heb je maar een klein budget en wil je toch origineel voor de dag komen? Maak dan slim gebruik van accessoires. Met een paar kleine toevoegingen heb je zo een mooie outfit samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een rood met wit gestreept shirt en eenzelfde muts. Waar ben je, Waldo? Of doe vleugels om en trek een roze rok of jurkje aan dat je nog in de kast hebt liggen, et voilà, je bent een elfje!

Begin je zoektocht online

Om inspiratie op te doen voor carnavalskleding kan je het beste online aan je zoektocht beginnen. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest of webshops met oneindig veel carnavalsoutfits. Zoek op Pinterest bijvoorbeeld op ‘carnavalsoutfit’ of ‘originele carnavalskleding’ en wie weet zit jouw outfit erbij! Mocht je nu niet dé outfit tegenkomen, dan kan het je alsnog helpen bij het opdoen van inspiratie. Wellicht zie je een kostuum dat je op ideeën brengt.

Kinderoutfits voor carnaval

Ook voor kinderen zijn er talloze looks te bedenken. Kinderoutfits voor carnaval zijn bovendien vaak in alle kindermaten verkrijgbaar, waardoor je zeker weet dat de kinderverkleedkleding goed past.

Gaat jouw kind carnaval vieren als echte politieagent, astronaut of superheld? Of stemmen jullie misschien de outfits van het hele gezin op elkaar af? Veel verkleed- en feest plezier!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook