5 x prinses Ariane beeldig in het blauw

Royal blue en Ariane, een match made in fashion heaven!

Lees ook

De kleur blauw zien we steeds vaker terugkeren in de garderobe van prinses Ariane. En wat ons betreft zijn (konings)blauw en prinses Ariane een match made in fashion heaven: de kleur staat haar beeldig!

Fotosessie 2021

Zomerfotosessie 2021. Beeld: BrunoPress

De winterse fotosessie van de Oranjes in Lech gaat dit jaar niet door, dus we weten niet of prinses Ariane dit jaar in een blauw skipak de pistes afdaalt. Bij de vorige officiële fotogelegenheid koos de jongste dochter van W-A en Máxima in ieder geval voor deze koninklijke kleur met een zomerse jurk van Sissy Boy. Zó subtiel kan rood-wit-blauw zijn. Goed gestyled, Ariane!

Koningsdag 2021

Het koninklijk gezin, Koningsdag 2021. Beeld: BrunoPress

Eerder vorig jaar maakte prinses Ariane ook al indruk in het diepblauw. Voor Koningsdag 2021 trok de prinses een lange, kobaltkleurige japon van Máxima’s favoriete modehuis NATAN uit de kast. Ze combineerde hem met een ‘oude’ jas van haar moeder. Af en toe neuzen in de koninklijke garderobe van onze fashion queen, dat móét toch wel een van de leukere prinsessenprivileges zijn?

Koningsdag 2020

Prinses Ariane en prinses Alexia tijdens Koningsdag 2020. Beeld: BrunoPress

We maken even een uitstapje naar lichtblauw, de kleur waarin prinses Ariane tijdens ‘Woningsdag’ 2020 schitterde. Kleurt mooi bij de blauweregen op de achtergrond, toch? Ook dit kanten jurkje van de Zara was niets nieuws: Ariane leende hem uit de kast van grote zus Amalia, die hem tijdens de zomerfotosessie van 2016 droeg ↓. Juist ja, toen Ariane blauw als enige prinses nog even oversloeg.

Fotosessie 2016. Beeld: BrunoPress

Portretfoto’s 2018

Beeld: © RVD – Erwin Olaf

Een marmeren achtergrondje, lang voordat het all over Instagram was! Prinses Ariane poseert hier voor topfotograaf Erwin Olaf in een donkerblauwe jurk van LaDress. Wellicht ook al van een zus geleend? Prinses Alexia droeg een jaar eerder een jurkje dat er sprekend op leek, maar waarvan modeblog Modekoningin Máxima scherp opmerkte dat de mouwlengte korter was. Ach, daar valt wel een mouw aan te passen door de koninklijke kleermaker… Het is in ieder geval duidelijk dat Ariane zich graag door haar modieuze familie laat inspireren – of niet graag haar kleedgeld over de balk smijt.

Inhuldiging 2013

De prinsessen bij de inhuldiging van hun vader, 2013. Beeld: BrunoPress

Dat prinses Ariane blauw heel goed kan hebben, wisten we natuurlijk al een tijdje. Net als haar oma Beatrix, moeder Máxima en zussen Amalia en Alexia kwam ze in 2013 in het royal blue over de blauwe loper voor de inhuldiging van haar vader. De dresscode was maar al te duidelijk die dag: Heb je blauw bloed, dan staat blauw je goed!

Bron: Elle, Modekoningin Máxima, AD | Beeld: BrunoPress, RVD

Laatste nieuws

Zie ook