Hertogin Kate kan alles, behalve…

Piano spelen. Fotograferen. Honing maken. Een voorbeeldige moeder en hertogin zijn. Kate Middleton kan het allemaal, maar één ding is niet voor haar weggelegd.

Lees ook

Hertogin Kate is van alle markten thuis. Ze is een getalenteerd fotograaf. Maakt haar eigen honing. Speelt moeiteloos een deuntje achter de piano. Bakt patisserie-waardige taarten in de paleiskeuken. Levert indrukwekkende sportprestaties, of het nu gaat om tennis, rugby of mountainbiken. Is door haar eigen liefdadigheidsorganisatie een expert op het gebied van de ontwikkeling van jonge kinderen. En dat allemaal náást een meer dan fulltimebaan als werkende royal en moeder van drie. Je snapt ons punt: Kate kan alles. Nou ja, heel soms geeft ze toe dat iets ook haar boven de pet gaat. Stelt ons ook weer gerust.

‘Daar ben ik nou écht slecht in’

Zo gaf de hertogin van Cambridge meerdere keren aan dat ze breiwerkjes liever laat liggen. “Ik heb geprobeerd om iets te breien toen George werd geboren. Ik probeerde een speciale trui voor hem te breien, maar ik kwam halverwege, en toen viel het helemaal uit elkaar”, vertelde Kate ooit tijdens een werkbezoek, waarbij een groep grootouders hun handwerk-skills liet zien. “Het is echt een geweldige vaardigheid”, aldus de Duchess. Alleen niet weggelegd voor haar. Tijdens een ander bezoek, aan Glasglow, zei Kate het ook al: “Ik heb geprobeerd om breien onder de knie te krijgen en ik ben er echt heel slecht in. Ik zou om tips moeten vragen!”

Geen talenknobbel

Tegenwoordig waagt Kate zich dus niet meer aan breiwerkjes, en ook vreemde talen zijn niet helemaal haar cup of tea. Wat dan weer een stuk onhandiger is als boegbeeld van het Verenigd Koninkrijk / een royal die van de ene diplomatieke bijeenkomst naar de andere hopt. Kijk, die truitjes voor George laat je gewoon bestellen door je styliste. Maar een aardig woordje babbelen met de president van zus-en-zo, dat zal Kate toch echt zelf moeten doen.

Voordat ze ging studeren, bracht Kate een deel van haar tussenjaar in Italië door, waardoor ze wel iets van de taal heeft opgestoken. Maar tijdens een werkbezoek gaf de hertogin toe dat het meeste is weggezakt. “Ik moet mijn talen weer eens oefenen, ze zijn zo slecht. Ik moet ervoor zorgen dat mijn kinderen het beter kunnen dan ik.” Dat laatste moet wel goed zitten, want prins George, prinses Charlotte en prins Louis schijnen Spaans te spreken met hun nanny, Maria Teresa Turrion Borrallo. Ook leren de oudste twee nu al Spaans en/of Frans op hun prestigieuze middelbare school. Prins William spreekt bovendien vloeiend Frans en een aardig woordje Welsh, Gaelic (gesproken in Schotland) en Swahili. Zo vullen de Cambridge’jes elkaar aan!

Bron: Marie Claire US, CheatSheet | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook