Kate Middleton over kinderwens: ‘Laten we er nog eentje nemen’

De hertogin van Cambridge steekt het niet onder stoelen of banken: een vierde kindje zou zeker welkom zijn!

Lees ook

De hertogin van Cambridge is op solo-bezoek in Denemarken om meer te leren over het welzijn van jonge kinderen – een onderwerp dat haar al jarenlang na aan het hart ligt. Al zorgt al dat knuffelen met baby’s er wel voor dat Kates eierstokken behoorlijk beginnen te rammelen. “Als ik thuiskom zeg ik: ‘Zullen we er nog eentje nemen?'”

‘Broody’

Hoewel prins William en hertogin Kate meerdere keren hebben laten vallen dat hun gezin met drie kinderen wel compleet is, blijft Kate Middleton zich in haar eigen woorden ‘broeds’ voelen. En dan helpt het niet om tussen de superschattige baby’tjes te gaan zitten, zoals Kate deed tijdens de eerste dag van haar bezoek aan Denemarken. De Duchess keek mee met een onderzoek naar het mentale welzijn van ouders en jonge kinderen aan de universiteit van Kopenhagen, en werd daar omringd door dotten van proefpersonen.

Beeld: BrunoPress

“Ik word er heel erg ‘broody‘ van”, gaf Kate toe tijdens het bezoekje. “William maakt zich altijd zorgen als ik kinderen van minder dan een jaar oud ontmoet. Dan kom ik thuis en zeg ik: ‘Laten we er nog eentje nemen.'”

Vorige maand grapte prins William ook al over Kates kinderwens. Bij een bezoek aan een ziekenhuis was de hertogin niet weg te slaan van een baby’tje. “Breng mijn vrouw alsjeblieft niet op nog meer ideeën!” zei William tegen de moeder van het kind, terwijl hij naar Kate grapte: “Neem haar niet mee naar huis!”

‘Ik móest van die glijbaan’

Dat hertogin Kate nog prima een ronde meekan als moeder van een kleintje, bewees ze wel tijdens haar bezoek aan de LEGO Foundation Playlab gisteren. Hoge hakken houden haar niet tegen om van de glijbaan af te roetsjen. “Het past bij de sfeer die hier hangt, ik móest er vanaf”, aldus een very amused Kate.

Beeld: BrunoPress

En het is niet zomaar een glijbaan, mind you. In een video op Twitter laat royaltyreporter Richard Palmer zien dat de hertogin voor een spectaculair exemplaar heeft gekozen.

Bezoek aan Denemarken

De Duchess of Cambridge is ook woensdag nog in Denemarken te vinden, voordat ze weer terugvliegt naar haar eigen kroost. Het is Kates eerste internationale bezoek voor haar vorig jaar opgerichte stichting, The Royal Foundation Centre of Early Childhood. Denemarken schijnt the place to be te zijn als het om de fysieke en de mentale gezondheid van jonge kinderen gaat (snappen we, met zulke glijbanen). De hertogin eerde haar gastland dinsdag al door zich te kleden in de kleuren van de Deense vlag – ‘gewoon’ in een blazer van de Zara. We zijn benieuwd of er ook nog een onderonsje met kroonprinses Mary & co op de planning staat!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook