Niemand draagt deze voorjaarstrend zo goed als Máxima

Het favoriete item van Máxima is nu ook overgewaaid naar Fashion Week. Hangt-ie binnenkort in jouw kast?

Lees ook

Royal ladies weten het al veel langer: een capejas is dé manier om verzorgd, chic en fashionable voor de dag te komen. Inmiddels is de liefde voor de cape ook overgewaaid naar New York Fashion Week. En laat de cape nu ook nog eens de perfecte ’tussenjas’ zijn nu we de winterse temperaturen achter ons laten en richting de lente gaan. Máxima is in ieder geval klaar voor deze voorjaarstrend!

Liefde voor de cape

Een cape coat maakt je outfit af en houd je warm, zonder dat je een zware mantel mee hoeft te zeulen. En ondanks hun luxueuze uitstraling zijn capejassen nu draagbaarder dan ooit. Onder andere Isabel Marant, Altuzarra, Ganni en Carolina Herrera laten capes zien in hun nieuwe collecties, en voor betaalbare exemplaren kun je dit voorjaar bij de grote modeketens uit de winkelstraat terecht.

Koningin Máxima heeft meerdere capes aan de paleiskapstok hangen. De majesteit is al jarenlang fan van deze look, en dat zo’n cape het fantastisch doet als tussenjas liet ze deze maand nog zien bij een werkbezoek aan de Sportcampus Zuiderpark. Blote armen is misschien nog wat frisjes voor februari (Máxima is een taaie!), maar zodra het lentezonnetje begint te schijnen trekken wij ook onze capes uit de kast!

Máxima in capejas, 9 februari 2022. Beeld: BrunoPress
Beeld: BrunoPress

Onze vorstin lijkt maar wat blij te zijn met het feit dat ‘haar’ capes nu nog meer in trek raken. Dit exemplaar van Valentino was het afgelopen jaar absoluut haar favoriet en ze droeg ‘m alleen deze maand al meerdere keren. Zo zie je maar: investeren in een veelzijdige cape coat kan de moeite (en het pijnlijke creditcardafschrift) zeker waard zijn.

Máxima, 16 maart 2021. Beeld: BrunoPress
Máxima, 8 december 2021. Beeld: BrunoPress

Maar waarmee kun je zo’n statementjas nu goed combineren? Klassiekers als een dunne coltrui of een blouse met een legging en een hoge laars doen het goed. Of kies voor een spijkerbroek met wijde pijpen en een enkellaars. Je kunt het ook aanpakken zoals Máxima: combineer de mantel met een jurk waarvan de zoom op dezelfde hoogte valt en een pump in dezelfde kleur.

Bron: Harper’s Bazaar, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook