Prinses Charlene laat op een bijzondere manier van zich horen

De prinses duikt weer op!

Lees ook

Afgelopen weekend heeft prins Albert van Monaco zich uitgesproken over de gezondheid van zijn vrouw Charlene. Hij vertelde toen dat het een stuk beter met haar gaat en dat hij hoopt dat ze snel weer terugkeert naar Monaco. Nu is er weer een teken van leven van de prinses zelf, op een bijzondere manier.

Een kleine rol

Nee, het is niet zo dat Charlene ergens gespot is of via een royal social mediakanaal van zich heeft laten horen. Er is iets heel anders aan de hand. Vandaag verschijnt namelijk het zesde deel van Blitz, een Japans-Franse stripboekenreeks. In het vierde boek was een rol weggelegd voor Albert en nu is het de beurt aan Charlene. Ze is op vier bladzijden in het stripboek afgebeeld. We zien hoe ze samen met haar lijfwacht naar het Casino de Monte-Carlo gaat om te spreken op een conferentie. Daar ontmoet ze twee kinderen die zich verheugen op het volgende schaaktoernooi in het vorstendom.

Blij mee

We hebben Charlene zelf al behoorlijk lang niet meer gezien en ook niets van haar gehoord. Wel heeft ze zich via haar uitgever uitgesproken over dit leuke project. “Ik ben erg blij met het zesde deel van Blitz, prachtig getekend door Daitaro Nishihara. Het idee om deel te nemen aan het Blitz-avontuur sprak me onmiddellijk aan en ik dank Cédric Biscay (de scenarist en bedenker) voor de uitnodiging om de wereld van de manga te ontdekken”, aldus de uitgever namens Charlene.

recente-foto

Een van de meest recente foto’s van prinses Charlene, gemaakt op 27 januari 2021. Beeld: BrunoPress

Geen veranderingen nodig

Cédric Biscay is de bedenker van de strips. Hij is business manager van beroep en vindt manga altijd al fascinerend. Daarom besloot hij zijn eigen mangaboeken te maken, met een hoofdrol voor schaakkampioen Garry Kasparov. Hij heeft zich ook over de samenwerking met prinses Charlene uitgesproken. “Ik ken de prinses al een paar jaar. We houden allebei van rugby en hebben daar al een paar keer over gediscussieerd. […] Natuurlijk heb ik om haar toestemming gevraagd om in Blitz te verschijnen en heb ik het formele proces doorlopen. Dat was ongeveer een jaar geleden en ze accepteerde het meteen. Later heb ik haar de schetsen laten zien en er hoefde van haar niets aan te worden veranderd.”

Verjaardagsfeest

Hoewel we dankzij prins Albert inmiddels weten dat het wat beter gaat met Charlene, is het nog altijd een raadsel wanneer we haar weer in het echt zullen zien. Prins Albert viert over ongeveer twee weken zijn 64e verjaardag, op 14 maart. Wellicht zal Charlene dan haar rentree maken, en dan niét als stripfiguur!

Bron: Royalty Online, Le Parisien | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook