Lech maakt zich klaar voor aankomst Oranjes

De Oranjes worden met open armen ontvangen.

De voorjaarsvakantie is vandaag in het midden van het land begonnen en betekent dat ook dat de Oranjes weer naar het Oostenrijkse Lech afreizen. Een bijzonder uitje, want dit jaar zal alleen prinses Ariane koning Willem-Alexander en koningin Maxima vergezellen. Krijgen we nu eindelijk een goede glimp van de jongste prinses te zien?

Geen fotomoment

Het dorpje Lech is natuurlijk een skiresort voor wintersportliefhebbers, maar is ook al jaren de vaste plek voor de Oranjes. Om van een paar pistes te skiƫn, maar ook voor het vaste fotomoment. Dit jaar is de familie niet compleet, want de kostschool van prinses Alexia doet niet aan voorjaarsvakantie. Prinses Amalia is waarschijnlijk wel aanwezig in Lech, maar op een andere plek dan haar ouders. Het fotomoment zal dus ook niet doorgaan, en dat betekent nog meer sneeuwpret voor Ariane.

Speciale pizza

Doordat het dorpje niet heel groot is, is het niet zo raar dat de koninklijke familie uiteten gaat op dezelfde plek. En dat doen ze bij een pizzeria, waar de eigenaar slim heeft ingespeeld op zijn gasten. Ze eten namelijk elke keer dezelfde pizza, genaamd de Olympia pizza of de koninklijke pizza. De pizza wordt door de Oranjes steevast gedronken met een Siciliaanse wijn. Die is alvast ingeslagen nu de Oranjes weer onderweg zijn!

Lech

Het kleine plaatje Lech kent maar 1.700 inwoners, en maakt het jaarlijkse tripje van de koninklijke familie een grote indruk. Al meer dan zestig jaar kiezen de Oranjes voor het Oostenrijkse plaatje, die in 1959 is ontdekt door prins Bernhard. Inmiddels brengt de vierde generatie Oranjes zijn wintersportvakantie door in het familiehotel, of zoals Willem-Alexander en Maxima, in een eigen appartement van het hotel.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws