Zweden: prinses Sofia doet een stapje terug

De Zweedse schone lijkt met een duidelijk antwoord op de zwangerschapsgeruchten te komen.

Lees ook

Aan het begin van dit jaar verscheen prinses Sofia van Zweden met een nieuw, spraakmakend kapsel en een nogal verhullend jurkje. Dat zwengelde de geruchtenmolen natuurlijk meteen aan. Probeerde de Zweedse prinses met haar nieuwe coupe de aandacht af te leiden van een groeiend babybuikje? Nu maakt Sofia ook nog eens haar agenda leeg…

Moeder van drie

Sinds prinses Sofia vorig jaar haar derde kindje verwelkomde, wordt ze omringd door maar liefst vier prinsen: echtgenoot prins Carl Philip en haar drie zoontjes, prins Alexander, prins Gabriel en prins Julian.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet)

Een aantal weken geleden werd er door royaltywatchers volop gespeculeerd over een vierde nakomeling. Prinses Sofia verscheen namelijk ten tonele met een opvallende nieuwe haarstijl – een beroemde afleidingsmanoeuvre die royal ladies gebruiken om de aandacht van andere veranderingen af te houden. Al lijkt die truc nu juist averechts te werken: een nieuwe coupe betekent dat meteen álles onder de loep genomen wordt.

Prinses Sofia, 10 januari 2022. Beeld: BrunoPress

Lege agenda

Onlangs maakte het Zweedse hof de royal agenda van het aanstaande voorjaar bekend. En wat valt op? Prinses Sofia blijft de komende maanden grotendeels uit beeld. Er zijn slechts twee gelegenheden waarbij de prinses haar gezicht zal laten zien: een afscheidsfeest op 25 maart en een dyslexiebijeenkomst op 27 april.

We schatten de kans echter groot in dat Sofia gewoon rustiger aan doet met haar koninklijke taken om meer tijd te hebben voor het moederschap van drie jonge koters. En níét omdat er een vierde onderweg zou zijn. Die geruchten smoorde prinses Sofia afgelopen week slim de kiem in bij de opening van een tentoonstelling: A) De befaamde pony is verdwenen en B) Zo’n ceintuur om de taille zegt genoeg over die ‘vermeende babybuik’!

Prinses Sofia bij de opening van de AVICII Experience in Stockholm, 24 februari 2022. Beeld: BrunoPress

Op familiegebied hebben prinses Sofia en hubby prins Carl Philip in ieder geval genoeg te vieren komende tijd. Vandaag (2 maart) viert hun neefje, prins Oscar, zijn zesde verjaardag. En een het einde van de maand mag hun eigen zoon prinsje Julian alweer 1 kaarsje op de taart zetten. De agenda met royal duties mag dan wel zo goed als leeg zijn, als royal mom heeft Sofia genoeg op de planning staan!

Bron: Adelswelt | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook