Deze vrouw zorgt ervoor dat koningin Máxima er altijd piekfijn uitziet

Dat koningin Máxima er altijd zo fabulous uitziet, is mede te danken aan haar onvolprezen kamenier.

Dit is het geheim van Den Haag: Jolanda ten Brinke, de kamenier van koningin Máxima die ervoor zorgt dat Hare Majesteit er altijd uitziet om door een ringetje te halen.

Máxima bepaalt zelf wat ze draagt en shopt het in de meeste gevallen ook persoonlijk bij elkaar. Ze heeft daar overduidelijk plezier in en gevoel voor (ze wordt niet voor niets voortdurend uitgeroepen tot een van de best geklede royals ter wereld).

Beeld: BrunoPress

Al die kleding en accessoires moeten natuurlijk wel worden onderhouden, bijgehouden en opgeslagen worden – op een manier dat ze ook weer terug kunnen worden gevonden.

En dat doet Jolanda, die een oester is wat betreft haar werk en zich altijd zeer op de achtergrond houdt. Tijdens gebeurtenissen als Prinsjesdag staat ze paraat om de koningin te laten shinen, compleet met back-up voor álles, want een ongelukje kan in een klein (koets)hoekje zitten. Jolanda zorgt dat het totaalplaatje klopt, dat alles bij elkaar past en puntgaaf is. Ze regelt bij buitenlandse reizen het draaiboek waarin staat wat waar wordt gedragen en wat daarbij hoort aan accessoires en sieraden.

Beeld: BrunoPress

Soms doet ze ook het haar van de koningin, zodat die zich kan inlezen voor de gelegenheid van dienst, zonder haar hoofd te hoeven breken waar ze dat ene tasje nu ook alweer heeft gelaten. Máxima’s geweldige smaak is helemaal van haar, maar dat ze er altijd zo fabulous uitziet is ook een beetje te danken aan Jolanda, #teamwork.

Bron: Ella Vermeulen (Beau Monde 2017) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws