8 feitjes die je nog niet over prins George wist

Wist je bijvoorbeeld dat hij veel met zijn moeder kookt?

Lees ook

Prins George, de oudste telg van prins William en Kate Middleton, heeft met zijn acht jaar al een heuse persoonlijkheid. Niet voor niets dat hij al veel koninklijke fans heeft. Omdat de Cambridge’jes hun privéleven wel erg… privé houden, ging Hello! Magazine op zoek naar leuke feitjes over de jonge royal

  1. Een bijzondere geboorte

Wat veel mensen misschien niet wisten, is dat de geboorte van George een heel bijzonder moment was. Het was namelijk pas de tweede keer dat drie generaties in directe lijn van troonopvolging allemaal tegelijk in leven waren. Na prins Charles en prins William, is prins George aan de beurt voor de troon. Een zeldzame dag eigenlijk, want de laatste keer dat dit gebeurde was tussen 1894 en 1901 aan het einde van het bewind van koningin Victoria.

2. Op jonge leeftijd vlieguren maken

Als derde in lijn voor de troon kan het niet anders dan dat je op jonge leeftijd al koninklijke taken krijgt. Toen George nog maar negen maanden oud was, vergezelde hij zijn ouders al op hun koninklijke tour door Nieuw-Zeeland en Australië. Ondanks dat hij maar twee keer te zien was, kroonde BBC hem al om tot de ‘ster van de show‘.

George
Kleine George tijdens zijn eerste officiële tour. Bron: BrunoPress

3. Veel peetouders

Het zijn altijd grote verjaardagen bij de Cambridges, en dat heeft alles te maken met de hoeveelheid peetouders. Prins George heeft namelijk zeven (!) peetouders. Geen gebrek aan mensen die op hem letten, dus. Wie dat zijn? Zara Tindall, Oliver Baker, Earl Grosvenor (Hugh), Jamie Lowther-Pinkerton, David Jardine-Paterson, Mrs Michael Samuel en William van Cutsem.

4. Stijlicoon

Niet alleen moeder Kate is een ware fashionista, ook George kan er wat van. Weliswaar geholpen door zijn moeder of een nanny, maar hij ziet er elke keer perfect uit. Niet zo raar dus dat hij in 2015 op nummer 49 stond van ’50 best geklede mannen in Groot-Brittannië’ van GQ. Ook stond hij op de ‘best dressed‘ lijst van Tatler.

5. Hij is dol op dansen

Een feitje waar wij zelf heel blij van worden. De jonge prins is namelijk groot fan van dansen. Dit deelde prins William een keer tijdens de Teen Awards van BBC Radio 1: “George danst ook, hij vindt het geweldig. En mijn moeder danste altijd, ze hield van dansen. En als het iets waar je van houdt, doe je waar je van houdt. Laat niemand anders je iets anders vertellen.”

6. Hij houdt van voetbal

George is, net als prins William, een sportfanaat en is zelfs lid van het voetbalteam van zijn school. Ook lijkt hij hetzelfde voetbalteam als zijn vader, Aston Villa, te steunen. Dat hij ontzettend meeleeft met voetbalwedstrijden, zagen we tijdens het EK 2020, toen Engeland verloor in de finale. Maar ook voor rugby is hij te porren, en dus zat hij laatst nog met William en Kate op de tribune tijdens een rugbytoernooi tussen Engeland en Wales.

Prins-george-kate-middleton
De kleine royal was onlangs nog bij een rugbywedstrijd met zijn ouders. Bron: BrunoPress

7 Hij heeft zijn brutale momenten

We zien de kleine royal regelmatig een gekke bek trekken, dus dit feitje is voor ons geen verrassing. Prins William liet zelfs in een interview weten dat George een kleine deugniet is, maar dat hij ook veel overeenkomsten ziet. “Hij doet me denken aan mijn broer of aan mij toen ik jonger was. Ik weet het niet zeker, maar op het moment doet hij het wel weer goed.”

8. Hij kookt veel met Kate

Kate heeft weleens laten vallen dat ze regelmatig met haar kinderen in de keuken staat, maar dat haar kinderen ook weleens voor haar koken. Tijdens een bezoek aan de Lavender Primary School in Londen vertelde Kate dat ze onlangs nog samen een pasta hadden gemaakt. “De een roert de bloem, de ander doet de melk en boter erin”, aldus trotse mama Kate.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook