Happy birthday! Nieuwe foto van de jarige prins Oscar

De jongste generatie Zweedse royals groeit razendsnel op!

Lees ook

Wat worden ze snel groot hè, de jongste Zweedse royals. Vorig week trakteerde prinses Estelle – alweer tien jaar oud! – ons op nieuwe foto’s ter gelegenheid van haar verjaardag, en vandaag is broertje Oscar aan de beurt.

De zoon van kroonprinses Victoria en prins Daniel mag vandaag zes kaarsjes uitblazen. Dat wordt natuurlijk gevierd met een nieuwe foto van de jonge prins! Zoals we van de Zweedse royals gewend zijn, krijgen we een lekker spontaan buitenleven-kiekje.

prins Oscar
Foto: HRH The Crown Princess, The Royal Court of Sweden

Nu is het rollebollen door de sneeuw, afgelopen lente was het rollen door de bloemrijke Zweedse bossen. Ze doen het toch goed als PR-medewerkers voor het Scandinavische natuurschoon, die prins Oscar en prinses Estelle.

Foto: Linda Broström, The Royal Court of Sweden

In de loop van de dag verwachten we misschien nog een wat statigere foto van de 6-jarige prins (het hoort er nu eenmaal bij, als derde in lijn van de troonopvolging), zoals we die vorig jaar ook kregen na een sneeuwpretportret. Mag hondje Rio er dan ook weer op, s’il vous plaît?

Foto: The Swedish Royal Court

Oscar Carl Olof, prins van Zweden, hertog van Skåne, werd op 2 maart 2016 geboren als tweede kind van kroonprinses Victoria en prinses Daniel. Hij kan vandaag op heel wat felicitaties uit binnen- én buitenland rekenen, want onder zijn peetouders bevinden zich onder andere kroonprins Frederik van Denemarken en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen. En vanuit Nederland wensen wij prins Oscar natuurlijk ook Grattis på födelsedagen!

Foto: HRH The Crown Princess, The Royal Court of Sweden

Laatste nieuws

Zie ook