Dating scams: 3 red flags waar je op moet letten

Lees ook

Een pandemie, lockdowns en social distancing zorgden de afgelopen 2 jaar voor fanatiek geswipe op datingapps. Iemand tegenkomen in een bar was een onmogelijke opgave en datingapps waren het enige middel. Helaas zitten er altijd wel wat rotte appels tussen.

Je download een datingapp om nieuwe mensen te ontmoeten. Helaas heeft niet iedereen die insteek. Soms proberen mensen je op te lichten of onder te spammen. Meh. Wil je veilig daten via een datingapp? Let dan vooral op de volgende drie red flags:

#1 Datingapps waarbij iedereen zonder screening wordt toegelaten

Een datingapp zonder verificatieproces heeft bepaalde risico’s. Als je in een club een drankje staat te doen, ga je ervan uit dat het personeel vervelende mensen buiten de deur houdt of zet. Bij een datingapp zou dit ook zo moeten zijn. Inner Circle vindt van wel. 

Deze unieke datingapp heeft een team van echte mensen die elk nieuw lid screenen. Oplichters worden geblokkeerd, spammers worden verbannen en mensen met slechte intenties kunnen je profiel niet zien en je geen berichten sturen. Als je op zoek bent naar een veiligere manier van online daten moet je Inner Circle zeker proberen. Het is je nieuwe favoriete online kroeg.

#2 Lege profielen, onduidelijke foto’s en vage teksten op het profiel

Oplichters op datingapps gaan niet voor kwaliteit maar voor kwantiteit. De kans is groot dat hun profiel bestaat uit onduidelijke selfies en een halflege bio. Meestal vertellen ze weinig over zichzelf. Bij daten draait het om open en eerlijk zijn. Als je match dit vanaf het begin niet is, is dat zeker een red flag.

Op Inner Circle kom je die profielen niet tegen. Elke member wordt gescreend door het team achter de app. Ook sporen ze mensen aan om hun profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Er zijn genoeg opties om iets over jezelf te delen. Van je favoriete stad tot leuke ideeën voor een date. Het is dus makkelijk om te zien met welke potentiële matches je veel gemeen hebt en wie misschien wat minder goed bij je past.

#3 Een match die niet af wil spreken

Wat hebben deze matches te verbergen? Oplichters proberen je online warm te houden. Ze weten dat ze bij een echte ontmoeting door de mand vallen. Als je match meerdere keren allerlei lullige smoesjes verzint om niet af te spreken, heeft hij of zij waarschijnlijk geen goede intenties.

Niet alleen zijn de members op Inner Circle geverifieerd, ze willen ook écht met je afspreken. Ideaal. De app heeft allerlei functies waarmee je een date kunt plannen. Zoek naar unieke plekken voor een eerste date, of gebruik de app om te matchen met mensen die ook op die ene bijzondere locatie af willen spreken. Als je van dezelfde plekken houdt, is dat geen red flag maar juist een green flag ;).

Veilig daten

Waar wacht je op? Start met daten op een veiligere manier. Je download Inner Circle hier.

Vul je profiel aan en ga op zoek naar dates met goede bedoelingen, die bovendien écht bij jou passen. Het scheelt je een hoop tijd en zorgen om te weten dat er geen scammers tussen zitten. Meer tijd voor de zoektocht naar de juiste match!

Laatste nieuws

Zie ook