Royal farmers: Dit doen de kinderen van Kate en William in hun vrije tijd

Ze blijft een plattelandsmeisje, die Kate. En dat is iets wat ze haar kinderen ook zéker mee wil geven.

Je kunt een plattelandsmeisje wel hertogin maken en in een paleis laten wonen, diep van binnen blijft Kate Middleton toch een echte country girl. Trots vertelt de Duchess dat ze afstamt van een geitenboer, en dat de kinderen tijdens hun vakanties aan het werk worden gezet in de stallen. Toekomstig koning of niet!

Country life

Hoewel de Cambridge’jes in hartje Londen wonen, ontsnappen ze in de schoolvakanties het liefst aan de drukke stad. Op het Engelse platteland hebben Kate, William en de kinderen een leuk landhuis (à 30 miljoen pond, een presentje van de Queen) waar ze een groot deel van hun vrije tijd doorbrengen. En daar wordt de liefde voor het plattelandsleven doorgegeven aan de kinderen, onthulden prins William en hertogin Kate deze week tijdens een bezoek aan een boerderij in Wales. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis werden tijdens hun voorjaarsvakantie dit jaar gewoon aan het werk gezet om de boerderijdieren te verzorgen.

Beeld: BrunoPress

Prins William vertelde dat het hele gezin daar ook meewerkt aan ‘agrobosbouw’: verschillende plantensoorten tussen rijen bomen planten voor een gezondere grond en meer fauna. En eerder liet de Duke of Cambridge al los dat zijn jonge kinderen gewoon meegaan als er lammetjes geboren worden. “Charlotte weet nog niet helemaal wat ze daarvan vindt, maar George wilde meteen mee. Louis is vooral dol op tractors.”

Van de geitenboer

Tijdens het bezoek aan Wales deze week bleek Kate een ware geitenfluisteraar, en de hertogin weet wel hoe dat komt. Ze heeft namelijk het bloed van een geitenboer door haar aderen stromen, verklaarde ze.

Beeld: BrunoPress

“Ik heb mijn stamboom onderzocht en daarin vond ik iemand die een geitenboer was van een bijzonder geitenras. Ik moet nog nazoeken welke precies. Het was net na de Eerste Wereldoorlog”, aldus Kate over haar stukje familiegeschiedenis.

Eerder liet Kate al in een podcast horen dat ze zich op haar gelukkigst voelt “als ik met mijn gezin op het platteland ben, en we allemaal helemaal onder het vuil zitten.” Liever modderlaarzen dan chique pumps voor de future queen.

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws