Zo moeder, zo schoondochter: Beatrix en Máxima krijgen dezelfde auto

De Oranjes gaan voor groen.

Lees ook

Als je veel kilometers op de weg maakt, dan is het belangrijk dat je in de juiste auto rijdt. Dit dachten prinses Beatrix en koningin Máxima ook, die ’toevallig’ voor dezelfde milieuvriendelijke auto kozen. 

Dezelfde auto

Of het nu een tripje naar Duitsland is of een werkbezoek door heel Nederland: de Oranjes hebben het voortaan goed voor elkaar. Zowel prinses Beatrix als koningin Máxima hebben een gloednieuwe bolide op de paleisoprit staan. Om precies te zijn kozen ze voor de A8L 60 TFSI e quattro, een plug-in hybride limo van het merk Audi. Een wat? Plug-in hybride wil zeggen dat de auto gedeeltelijk elektrisch is, maar met een lege accu ook de benzinemotor gebruikt kan worden. Het haalt het nog niet bij de auto van prins Charles, die op wijn en oude kaas rijdt, maar het is een stapje in de duurzame richting!

audi-auto-beatrix-maxima
De nieuwe auto van prinses Beatrix en koningin Maxima. Bron: Audi

Voor de nieuwe auto’s moesten de royals even diep in de buidel tasten, want er hangt een behoorlijk prijskaartje aan deze toevoeging aan het koninklijke wagenpark. Met een beginprijs van €122.650 is de auto ook voor royalty geen koopje, en dan zal de prijs waarschijnlijk nog hoger worden door de nodige opties en modificaties, zoals een stevige bepantsering en kogelvrij glas. Het mag wat kosten, maar voortaan kunnen schoonmoeder en schoondochter in matchende auto’s op pad…

Bron: Autobahn | Beeld: BrunoPress, Audi

Laatste nieuws

Zie ook