Meghan Markle aangeklaagd door halfzus vanwege Oprah-interview

Oh dear: de Markles keren zich wéér tegen de Sussexes.

Lees ook

Van je familie moet je het (alweer) hebben… Hertogin Meghan, die al jarenlang gesteggel heeft met een deel van de Markles, is nu door haar halfzus aangeklaagd vanwege ‘onware statements’ in het Oprah-interview.

Oprah-interview

Het is – ja, echt! – al een jaar geleden dat Meghan Markle en prins Harry aanschoven bij Oprah Winfrey voor een openhartig interview over hun royal exit. De televisie-uitzending sloeg in als een bom, en ook twaalf maanden later is het spraakmakende interview nog zeker niet vergeten. Zo klaagt Samantha Markle, de 17 jaar oudere halfzus van Meghan Markle, de Duchess nu aan vanwege laster.

Aanklacht

De New York Post zou rechtbankdocumenten in handen hebben waaruit blijkt dat Samantha haar halfzus aanklaagt vanwege ‘onware en kwaadaardige uitspraken.’ Zo zou er volgens Samantha niets kloppen van wat Meghan zegt over de laatste keer dat ze haar halfzus heeft gezien en zou ze onware dingen over haar jeugd vertellen.

Of in juridische taal: “De lasterlijke ondertoon is dat de aanklagende partij geen enkele relatie had met haar zus Meghan, dat zij nagenoeg vreemden van elkaar waren en dat de aanklagende partij een lucratieve carrière heeft opgebouwd door onware verhalen te verkopen aan roddelbladen en televisieprogramma’s, terwijl ze niets weet van de jeugd van de gedaagde.”

Thomas Markle

Samantha beschuldigt haar halfzus er ook van dat ze haar vader, Thomas Markle, slecht afschildert door te doen alsof ze in armoede opgroeide. Ook het oud zeer over de koninklijke bruiloft, waarbij Thomas niet bij kon/mocht/wilde zijn, komt weer boven. Wat nu voor de Duchess of Sussex?

75.000 dollar

Samantha Markle is duidelijk over wat ze wil: een schadevergoeding van 75.000 dollar en een vergoeding van alle juridische kosten die gemaakt worden.

De advocaat van hertogin Meghan heeft echter ook een helder antwoord klaarliggen. “Deze aanklacht is absurd en nergens op gebaseerd, en slechts een voortzetting van een patroon van verstoord gedrag. We geven er zo weinig mogelijk aandacht aan, meer verdient hij niet”, aldus advocaat Michael Kump aan TMZ.

Bron: Page Six, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook