Lech: de leukste fotomomenten van de prinsessen door de jaren heen

Dit jaar moeten we het zonder traditionele fotosessie stellen, maar gelukkig hebben we nog archiefkasten vol sneeuwpretfoto's van de drie A'tjes.

Nu de Oranjes voor het eerst niet met het hele gezin op de lange latten staan – Alexia heeft geen voorjaarsvakantie op haar kostschool, Amalia trekt haar eigen plan dit tussenjaar – is het traditionele fotomoment in Lech ook van tafel. Gelukkig is er een groot archief winterse royal taferelen! Om toch in de wintersportstemming te komen, delen we de leukste sneeuwpretfoto’s van de prinsessen door de jaren heen.

De liefde voor de Oostenrijkse sneeuw wordt er met de paplepel ingegoten bij de Oranjes. De allereerste les: afdalen op een sleetje. Eerst veilig in oma’s armen…

Prinses Amalia en Beatrix, 2005. Beeld: BrunoPress

En een jaartje later helemaal zelf!

Prinses Amalia, 2006. Beeld: BrunoPress

Maar zodra het kon, stonden de prinsessen net als hun ouders ook op lange latten. Hier volgden prinsessen Amalia en Alexia al hun eerste lessen.

Amalia, Ariane en Alexia, 2009. Beeld: BrunoPress

Het fotomoment in Lech is altijd een ‘moetje’ voor de vakantie écht kan beginnen, maar de Oranjes slaan zich er manmoedig grimlachend doorheen.

Alexia, Amalia en Ariane, 2013. Beeld: BrunoPress

Meestal lukt het wel om het eruit te laten zien als een uiterst gezellige vakantie met de hele familie, oma Beatrix inbegrepen. Wat ’n liefde!

Met ‘amma’ Beatrix, 2015. Beeld: BrunoPress

Traditiegetrouw zagen we koning Willem-Alexander ook vrezen dat zijn dochters net zulke vreselijke dingen zouden doen als hij vroeger bij de fotosessies deed. Het sneeuwballenincident uit de jaren tachtig is duidelijk nog niet vergeten. Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane slaan zich er altijd met frisse tegenzin voorbeeldig doorheen, met maar héél af en toe een braaf ‘wat gebeurt hier?’-kiekje als resultaat.

Alexia, Amalia en Ariane, 2016. Beeld: BrunoPress

Prinses Alexia beschikt over het bijzondere talent dat een vleugje wind haar altijd beeldig staat. Geen warrige haarbos, maar lokken die precies op de juiste manier haar gezicht uit waaien. Zo ook in Lech. We doen ’t haar niet na.

Prinses Alexia 2017. Beeld: BrunoPress

Het laatste winterse fotomoment van de drie zussen hadden we in 2020. Een reisje naar Lech zat er nog nét in voor de Oranjes voordat de pandemie alle internationale reisbewegingen stillegde.

Ariane, Amalia en Alexia, 2020. Beeld: BrunoPress

Op dat laatste fotorolletje uit Lech staan gelukkig wel heel wat lieve foto’s – voorlopig zullen we het met deze wintersportkiekjes van de prinsessen moeten doen, want het paparazzimoment lijkt nu definitief geschrapt uit de koninklijke planning. Prinses Amalia was zelf ook wel te spreken over deze allerlaatste openbare foto’s uit het skidorp. Ze koos hieruit de coverfoto van haar boek ‘Amalia’, dat afgelopen winter uitkwam.

Hoewel de fotomomenten in Lech verleden tijd zijn, zijn de wintersportreisjes dat nog niet. Wie weet krijgen we het in de toekomst nog te zien, de uitgevlogen drie A’tjes weer herenigd op de Oostenrijkse pistes!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws