Queen Elizabeth zegt definitief bye-bye tegen Buckingham

Vaarwel Buckingham en hello Windsor Castle!

Lees ook

Bijzonder nieuws uit Engeland vandaag. Het blijkt namelijk dat Queen Elizabeth haar geliefde Buckingham Palace definitief vaarwel heeft gezegd…

Hoewel de koningin natuurlijk al langere tijd niet vanuit Buckingham heeft gewerkt, was de status van het paleis op papier nog niet aangepast. Maar dat is nu dus anders, melden Britse media afgelopen zondag. Sinds het begin van de coronapandemie werkt Queen Elizabeth al vanuit Windsor Castle. Waar iedereen ging ’thuiswerken’ deed zij dat op die manier ook vanuit het kasteel ten westen van London. Maar nu weten Engelse media te melden dat de Queen geen reden ziet om terug te keren naar Buckingham Palace.

Van Buckingham naar Berkshire

Het ‘nieuwe’ permanente onderkomen van de Queen is dus Windsor castle, in Berkshire county. Dit kasteel ligt ongeveer een uurtje rijden (met of zonder chauffeur) van Buckingham af. Waar Buckingham Palace in central London te vinden is, ligt Windsor er juist een eindje buiten. Ver van de hubbub van de grote stad, dus.

Vanuit Windsor Castle zal de koningin haar royal duties blijven uitvoeren, zoals het ontvangen van gasten. Onlangs hield ze al een audiëntie vanuit Windsor Castle met een videoverbinding naar Buckingham nadat de royal was hersteld van haar Covid-diagnose.

Renovaties

Britse media speculeren dat de beslissing van de Queen onder andere is beïnvloed door de jarenlang voortdurende renovaties aan Buckingham Palace. Zeg nu zelf: als je om kwart over early je bed uit wordt geboord en gehamerd en je hebt tóch nog een stuk of tien andere optrekjes…Tja, wij zouden het dan in de plaats van Queen Liz ook wel weten.

Geliefd paleis

Maar renovaties of niet: Hello Magazine weet te melden dat het Britse staatshoofd sowieso een speciaal plekje in heur royale hartje heeft gereserveerd voor Windsor Castle. Zo zouden veel blije herinneringen uit de jeugd van de koningin verbonden zijn aan het landgoed. Zo verbleef Elizabeth samen met zus Margaret in het kasteel tijdens WOII, waar ze van puberende prinsessen uitgroeiden tot adellijke jonge vrouwen.

Ook heeft ze een bijzondere, emotionele band met het paleis via wijlen prins Philip. Zo nam hij namelijk de leiding over de renovatiewerkzaamheden aldaar na een brand in 1992. Bovendien ligt haar grote liefde natuurlijk begraven in St. George’s Chapel op het landgoed, net zoals verschillende royal voorouders van de Queen.

En om op een minder morbid noot te eindigen: ook vindt één van de favoriete evenementen van koningin Elizabeth elk jaar plaats op het landgoed rond Windsor: de Royal Windsor Horse Show. Hopelijk zien we komende mei dus weer enkele zeldzame kiekjes van een ongewoon casual queen in haar cardigan, genietend van de paardensport rond Windsor!

Bron: Daily Mail, Hello Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook