Oh dear: prins Carl Philip op de bon

En hij is niet de eerste Zweedse royal die een boete in de paleisbrievenbus vindt...

Een haastig ritje is de Zweedse prins Carl Philip duur komen te staan. Onlangs werd de broer van kroonprinses Victoria aangehouden voor een snelheidsovertreding. Koninklijke Hoogheid of niet, CP vond natuurlijk gewoon een boete in de paleisbrievenbus.

Achter het stuur was de 42-jarige prins Carl Philip éven vergeten dat hij een voorbeeldfunctie had. De vader van drie werd onlangs aangehouden in een tunnel in Stockholm omdat hij te hard reed. Om precies te zijn: de prins sjeesde met een snelheid van 89 km/u door de Zweedse hoofdstad terwijl hij in die zone maar 70 km/u mocht rijden. Volgens woordvoerders van het paleis heeft Carl Philip zijn bekeuring inmiddels betaald. Wie kan rekenen, rekent u vooral mee: de ANWB leert ons dat zo’n snelheidsovertreding een boete vanaf 2.400 SEK oplevert – dat is dus ongeveer 220 euro.

Beeld: BrunoPressDat het juist deze Royal Highness is die het gaspedaal te hard intrapte, komt niet als een verrassing. Prins Carl Philip staat bekend als een snelheidsduivel, die al sinds 2008 regelmatig meedoet aan races (hierboven zien we hem in 2020, toen hij deze kekke roze Porsche mocht rijden). Ook heeft hij zijn passie voor racen slim omgezet in koninklijke liefdadigheid: sinds 2013 worden de Prins Carl Philip Racing Cups georganiseerd voor jongeren met een talent voor karten.

Beeld: BrunoPress

Snelle familie

Hoewel prins Carl Philip met deze overtreding natuurlijk weer op de front page van alle Zweedse roddelbladen staat, zal zijn familie hem niet snel op het matje roepen. De vader van Carl Philip, koning Carl Gustaf, is ook al eens op de bon geslingerd vanwege te hard rijden. In 2015 kreeg vrouwlief Sofia bovendien een boete omdat zij geparkeerd stond waar dat niet mocht.

En in 2013 was het CP’s zusje prinses Madeleine die door de politie werd gestopt nadat ze met haar auto de busbaan op reed. Zij beweerde toen dat ze koninklijke onschendbaarheid had, omdat overtreders volgens haar in de naam van de koninklijke familie werden aangehouden. Leuk geprobeerd, Madeleine, maar zo werkt het niet helemaal. De prinses kreeg – naast een stapel parkeerboetes – gewoon een bekeuring.

Bron: 9Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws