Koninklijk ouder worden: hoe pakken de Oranjes dat aan?

Puur natuur of met een beetje hulp: deze royals geven ouder worden een koninklijk randje.

Lees ook

Eerlijk is eerlijk: niemand zal écht staan juichen wanneer de eerste ouderdomstekenen hun opwachting maken. Maar aging gracefully is een kunst – eentje die ook zónder een spuitje hier en een ingreep daar moet kunnen. Dat bewijzen onze eigen royals maar weer mooi.

Subtiel gesleuteld

Het blijft een feit dat steeds meer celebs hun natuurlijke glow een tandje bijzetten met behulp van getalenteerde (of minder getalenteerde) artsen. Injecties, lasers, bijschaven: het kan allemaal. Het zal je dan ook niet verbazen dat ook de nodige geruchten de ronde doen over verschillende royals die aan hun gelaat zouden hebben gesleuteld.

Zo werd in 2019 een Britse arts nog op zijn vingers getikt omdat hij beweerde dat Kate Middleton tot zijn klanten behoorde. “Onze Kate houdt wel van een beetje baby botox”, viel er te lezen in een (inmiddels verwijderde) Instagram-post.

In een refreshing afwijking van de norm is Yorkie Sarah Ferguson wél open over de ingrepen die zij heeft ondergaan. In een interview met het Britse blaadje Daily Mail vertelt de hertogin: “Ik heb behoorlijk wat hulp gehad om er op mijn 60e nog zo uit te zien!” Zo is de royal niet direct onder het mes gegaan, maar heeft zij al verschillende malen laserbehandelingen gehad die het natuurlijke collageen in de huid stimuleren. Voordat ze deze miracle treatment had ontdekt, heeft la Ferguson overigens ook al eens botox geprobeerd, en is de Yorkse niet vies van een beetje mesotherapie. En bizar detail: de duchess heeft de botten van haar tenen laten bijschaven en implanteren met stamcellen uit haar middenrif. “Ik denk dat mijn tenen verbruid waren door hoeveel ik vroeger paardreed”, liet ze weten. “Het heeft zes maanden gekost om te genezen, maar nu kan ik weer op hakken lopen.”

sarah ferguson
De Yorkse heeft er naar eigen zeggen ‘wat hulp’ bij gehad. (Beeld: Brunopress)

Op Bea kun je bouwen

Maar goed, de Oranjes dus. Prinses Beatrix is inmiddels 84 jaar en heeft duidelijk een vol leven geleid. Van de lachrimpels tot de kraaienpootjes: de jarenlange levenservaring van de voormalig koningin staat (letterlijk) op haar gezicht getekend. In dezelfde categorie: Sonja van Noorwegen (84), Sofia van Spanje (83), oud-koningin Paola van België (84) en Queen Elizabeth (95), die hun leeftijd op natuurlijke wijze hebben omarmd.

En dat vindt Beau Monde alleen maar mooi. Als je zo’n symboolfunctie hebt, is het voor veel mensen die niet aan het perfecte plaatje kunnen tippen een troost om te zien dat de koningin gewoon een onderkin heeft als ze lacht en de rimpels die horen bij een vrouw van vijftig die een beetje heeft geleefd.

En Máx?

Ook onze Máxima is duidelijk een koningin die lekker van het leven geniet. Ze combineert haar koninklijke taken overigens met een strikt fitnessregime, waardoor onze queen nog altijd fit and fab oogt op haar vijftigste. Koningin Máxima wordt wel eens verweten dat ze haar dochters probeert te overschaduwen met haar looks, maar zij kleedt zich al sinds 2002 vrij flamboyant – voor een royal. Het zou raar zijn als ze zich nu, met steeds volwassener dochters, opeens in grauwe lorren zou hullen.

Wie haar nog net niet uit elkaar zag spatten van trots bij Amalia’s Raad van State-momentje, weet dat Máxima haar alle glorie gunt. Bovendien hebben chique Amalia, sassy Alexia en adorable Ariane echt wel genoeg Nederlandse aardsheid en Zuid-Amerikaanse allure in zich om ook zelf te shinen, als ze daar behoefte aan hebben.

Generatie in de startblokken

Als er van deze lichting eentje de potentie heeft om als internationale beauty bekend te komen staan, is het prinses Alexia. De vraag is echter hoe leuk het is om genetisch gezegend te zijn met goed gelukt DNA en een extrovert karakter. Het is vast moeilijk genoeg om als prinses echte vrienden te maken, die belangstelling hebben voor jou en niet stiekem je titel en netwerk iets te interessant vinden.

Bovendien: afgaand op wat het gymnasium en haar huidige school, UWC Atlantic College in Wales, van leerlingen vraagt, is Alexia intelligent; haar moeder omschrijft haar als ‘nieuwsgierig’. Vriendinnen roemen haar gevoel voor humor (ze is lekker cynisch) en ze is verrassend goed op de hoogte van het nieuws. Dan is het wel zo fijn als er ook eens om je mening wordt gevraagd. Wij kunnen in elk geval niet wachten wat de (natuurlijk prachtige) A’tjes gaan klaarspelen wanneer zíj ouder worden.

Bron: Beau Monde nr. 3 2022, Ella Vermeulen / Cheatsheet.com | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook