3 redenen om te kiezen voor een geschenkset

Lees ook

De één vindt het een leuke uitdaging om een goed cadeau te geven. De ander krijgt er hoofdpijn van, omdat het maar niet lukt om echt een leuk cadeau te vinden waar de ontvanger ook iets aan heeft. Het gevolg: urenlang op internet spitten om inspiratie te vinden. De kans is groot dat je toch met een cadeau aan komt zetten waar de ander niet zo op zit te wachten. Daarom is een geschenkset een goede optie als je zeker wilt weten dat het cadeau nuttig is.

Redenen om te kiezen voor een geschenkset

Er zijn verschillende redenen om eens een geschenkset cadeau te geven. Zo worden de geschenksets meestal samengesteld op basis van persoonlijke kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd, aan de interesses en of het gaat om een set met iets eetbaars zoals chocolade (food) of juist een gebruiksvoorwerp (non-food). Er is voor iedere prijs wel iets te vinden als geschenkset. Zo heb je zelf in de hand wat je aan cadeaus uit wilt geven.

Past goed bij de persoon

Een geschenkset past altijd goed bij de persoon. De sets worden namelijk op basis van persoonlijke kenmerken samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan het gender en de gelegenheid. Dat betekent ook meteen dat niet iedere geschenkset voor iedere aanleiding even geschikt is. Een wijnset kun je bijvoorbeeld geven aan een zakenrelatie, maar is niet handig voor een babyshower. Als je zelf niet creatief genoeg bent om zo’n set samen te stellen, kun je deze ook kant-en-klaar aanschaffen.

Overzichtelijk verschil in prijs en food of non-food

Er is een overzichtelijk verschil in prijzen. Zo bepaal je zelf wat je wilt betalen voor een geschenkset. Bovendien zijn er verschillen tussen food en non-food. Denk aan een adventskalender 2022. Zo’n set kan bestaan uit allerlei lekkere snoepjes (food), maar ook uit lekkere luchtjes; iedere dag een ander luchtje (non-food). Sommige geschenksets hebben een wat minder zakelijk karakter. Een paas pakket kan uit verschillende items bestaan. Zoals bijvoorbeeld een Easter Egg met producten erin, of juist een pakket met allerlei chocoladepaashaasjes.

Minder inpakpapier nodig

Een onverwacht voordeel: Een geschenkset is ook een stuk beter voor het milieu. Doordat alle producten zijn gebundeld in één pakket, hoef je niet voor ieder product apart inpakpapier te gebruiken. De producten passen namelijk altijd goed bij elkaar. Zo geef je dus één set cadeau en hoef je niet drie of vier losse cadeautjes in te pakken. Een geschenkset heeft altijd een kwalitatieve verpakking, zodat je geen inpakpapier meer nodig hebt. Zo ziet het er meteen reuzefeestelijk uit!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook