Prins Harry gaat voor Cowboy-stijl

De Duke of Sussex dompelt zich onder in de cultuur van zijn 'nieuwe' thuisland. Inclusief cowboyhoed!

Lees ook

De hoge hoed waar prins Harry tijdens Royal Ascot nog wel eens mee rondwandelde, heeft plaatsgemaakt voor een heuse cowboyhoed. De Duke of Sussex lijkt hard bezig om zijn ‘nieuwe’ thuisland te leren kennen, want na een bezoekje aan de Super Bowl is hij nu te vinden bij de rodeo!

Cultuur snuiven

Nu het normale leven weer een beetje op gang is, krijgt prins Harry eindelijk de kans om het land waar hij alweer bijna twee jaar woont beter te leren kennen. Zo zagen we hem laatst al met lievelingsnichtje prinses Eugenie in het publiek bij de Super Bowl, en afgelopen weekend mengde Harry zich onder de locals in Texas bij een rodeokampioenschap.

Cindy Reid van Stockyards Rodeo deelde een kiekje op Instagram waarop we prins Harry zien met cowboyhoed en een al even Wild-West-waardige coole blik. “Waar was prins Harry zaterdagavond? Oooooh, gewoon achter de boksen bij de Stockyards Championship Rodeo. Geweldig! Bedankt voor het bezoek!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cindy Reid (@stockyardsrodeosecretary)

Rodeo royalty

Voormalig rodeorijder Cory Melton deelde het inmiddels verwijderde plaatje ook op Instagram. “We ontvangen hier een hoop rodeo royalty maar dit is de eerste prins die ik heb gezien. Hij zei dat hij het stierenrijden op zou pakken maar dat de luchtvaartmaatschappij zijn teugels heeft kwijtgemaakt…” grapt hij.

De rest van de Sussexjes waren niet van de partij bij het kampioenschap – we betwijfelen ook of dierenliefhebber en parttime veganist Meghan wel zo dol is op deze woeste sport. Waarom prins Harry in Texas is, blijft vooralsnog ook onduidelijk.

Even wennen

In het voorjaar van 2020 verhuisden prins Harry en hertogin Meghan naar Montecito, Californië. Over hoe de Duke of Sussex het vindt om nu in de VS te wonen, laat hij weinig los. Volgens lichaamstaalexperts ‘ziet hij eruit alsof er een grote last van zijn schouders is gevallen.’ Dat beaamt ook journalist Rebecca English: “Ik heb jarenlang met hem samengewerkt, en alleen al aan de blik in zijn ogen en zijn houding zie ik dat hij duidelijk een stuk gelukkiger is in de VS dan in het VK.”

Onlangs maakte prins Harry wel duidelijk dat hij zijn kinderen, Archie en Lili, wel een stukje Britse cultuur mee wil geven in hun opvoeding. In een verklaring van Harry’s juridische team was laatst te lezen dat “het Verenigd Koninkrijk altijd zijn land en zijn thuis” zullen blijven en dat hij hoopt dat zijn kinderen “zijn thuisland kunnen leren kennen.” De prins hoopt dan ook binnenkort weer op de tea te gaan bij de Queen met zijn gezin. Maar tot het zover is, blijft de hertog de cowboy uithangen. Where to next?

Bron: People, Hello! Magazine, Cheatsheet | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook