Oh? De Queen uit Bridgerton heeft zelf koninklijke connecties

'Ik ben niet onbekend met het koninklijke wereldje', aldus actrice Golda Rosheuvel.

Op 25 maart is het zover: dan kunnen we ein-de-lijk gaan zitten voor het tweede seizoen van Bridgerton. Net als wij heeft de cast er ook zin in. Actrice Golda Rosheuvel, die de serie koninklijke allure geeft door haar prachtrol als Queen Charlotte, laat weten dat het voor haar niet moeilijk is om zich in haar personage te verplaatsen.

Koninklijk wereldje

In seizoen 1 van Bridgerton leerden we Golda kennen als de immer theedrinkende Queen Charlotte, die dolgraag door Lady Whistledown op de hoogte wordt gehouden van alle society gossip. Hoewel deze koningin echt heeft bestaan, heeft de actrice zich niet al te veel beziggehouden met de achtergrond van haar personage.

“Ik heb wat onderzoek naar Queen Charlotte gedaan, maar ik ben er niet diep ingedoken”, vertelt Golda aan TatlerBridgerton is meer een meta-, fantasiewereld dan een documentaire.” Daarnaast hoeft de actrice niet veel moeite te doen om in haar royal rol te kruipen. “Ik hoefde ook niet veel onderzoek te doen omdat ik het wereldje waar dit personage vandaan komt al kende. Het was mijn moeders wereld en dat maakt haar erg makkelijk om te spelen. Elke keer als ik mij als Queen Charlotte kleed, is dat een eerbetoon aan mijn moeder.” Hoe zit het dan, met die royal connectie?

Eten met prinses Margaret

De moeder van Golda, Judith, komt uit een Londense upper middle class familie, die banden heeft met de royals. “Voor de oorlog hadden ze butlers, privéscholen hoorden erbij. Mijn opa was er hoofdonderwijzer, mijn oudoom was bisschop van Barbados en later aartsbisschop van Jamaica, en toen mijn moeder hem daar bezocht, dineerde ze met prinses Margaret.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Huidige royals

De rol van de vroegere koningin Charlotte past haar dus goed, maar hoe denkt Golda over de huidige royals?

“Ik zie de royals graag als gewone mensen, die het leven proberen te leven, ik denk dat we daar vaak overheen kijken. De lat wordt enorm hoog voor hen gelegd, maar voor mij zijn het gewoon jongens en meisjes die het beste van hun leven proberen te maken.”

Bron: Tatler | Beeld: Netflix, Bridgerton

Laatste nieuws