Waarom wordt deze Duitse jongen gezien als prinses Amalia’s vriendje?

Al wekenlang valt dezelfde naam, maar wie is deze vermeende royal boyfriend?

De naam valt steeds vaker in de Duitse, Argentijnse en Nederlandse (roddel)pers: Isebrand Kaldewei. Deze 19-jarige Duitse miljonairszoon zou het vriendje zijn van niemand minder dan prinses Amalia. Maar waar komt dat gerucht vandaan? En wat weten we over Amalia’s mogelijke love interest?

Duits vriendje

In december werd prinses Amalia in New York op de kiek gezet met een jongeman tijdens een romantische zonsondergang. Hoewel het om anyone zou kunnen gaan (een goede vriend, een vage kennis, een stage-collega, we zeggen maar wat) gonsde het natuurlijk al snel van de geruchten over een relatie tussen deze man en de prinses. Het was het Duitse tijdschrift Bunte dat als eerste met een naam op de proppen kwam. Het zou gaan om Isebrand Kaldewei, een miljonairszoon uit Münster. Zijn ouders hebben een succesvol sanitairbedrijf, vandaar dat leuke kapitaaltje (het zou gaan om 400 miljoen!).

Student in Tilburg

Hoe Bunte precies aan deze naam komt is onduidelijk, maar een Nederlandse connectie is er wel. Isebrand studeert namelijk Business Innovation in Tilburg. Prinses Amalia gaf in het boek dat Claudia de Breij over haar schreef bovendien prijs dat ze op Duitse jongens valt, vanwege hun galantere manieren (bovendien is het natuurlijk een beetje familietraditie, een Duits liefje). Een en een is twee, moet het magazine gedacht hebben, al zijn er natuurlijke miljoenen Duitse jongemannen. Wij durven er geen weddenschap op af te sluiten, in ieder geval.

De Duitse media zijn echter een stuk zekerder van hun zaak. Amalia en Isebrand zouden al zo’n zes maanden samen zijn en het vermeende vriendje zou ook zijn koninklijke schoonouders al hebben ontmoet. Er worden ook al gezamenlijke hobby’s opgenoemd: de twee zouden elkaar helemaal kunnen vinden in hun liefde voor zeilen en voor kunst.

Betrouwbaar?

Prinses Amalia gunnen we natuurlijk een mooi liefdesverhaal, maar de huidige geruchten nemen we met een korreltje zout. Het is onduidelijk welke bronnen de naam van Isebrand naar de pers hebben doorgespeeld, en bovendien staat Bunte er niet om bekend alles grondig nagetrokken te hebben. Moet wel gezegd worden dat de Kaldeweitjes hun koninklijke connectie ook niet hebben ontkend. Wie weet!

Bron: Jan Magazine, Royalty, Bunte | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws