Woont de zoon van prinses Mette-Marit toch weer in het paleis?

Marius, de oudste zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit, deed eerder zijn uiterste best om aan het royal wereldje te ontsnappen.

Lees ook

Toch geen liefdessprookje voor de Noorse royals: Marius Borg Høiby, de oudste zoon van kroonprinses Mette-Marit, heeft zijn relatie met model Juliane Snekkestad verbroken. Nu zou Marius weer terugkeren onder zijn moeders vleugels.

Relatiebreuk

Vorige week bevestigde Juliane de breuk aan de Noorse krant Nettavisen. “Marius Borg Høiby en ik zijn uit elkaar gegaan. En nu voel ik me veel beter”, schreef ze aan de publicatie. De twee waren al zo’n vier jaar een stel en woonden samen in de stad Tønsberg, in het zuiden van Noorwegen. Juliane kwam ook al over de vloer bij haar ‘schoonstiefgrootouders’ (makkelijker kunnen we het niet maken), koning Harald en koningin Sonja, en woonde zo nu en dan een royal evenement bij.

De afgelopen jaren probeerde Marius, de oudste zoon die prinses Mette-Marit uit een eerdere relatie heeft, het koninklijke leven juist zoveel mogelijk te ontvluchten. Maar nu zijn relatie op de klippen is gelopen, zou hij toch weer teruggekeerd zijn naar het paleis, meldden Noorse media.

Terug op het landgoed

Volgens Se og Hør woont Juliane nog in het optrekje aan Tønsberg en is Marius inmiddels maar weer ingetrokken op het landgoed Skaugum, waar zijn moeder, stiefvader kroonprins Haakon, halfzusje prinses Ingrid Alexandra en halfbroertje prins Sverre wonen. Een aantal jaar geleden liet Marius weten dat hij als gewone burger door het leven wilde gaan – het prinselijk huwelijk van zijn moeder heeft hem geen royal status opgeleverd – en dat hij zo min mogelijk bij het hof betrokken wil zijn. Grote kans dus dat de 25-jarige Noor binnenkort wederom zijn koffers pakt om weer aan de royal spotlight te ontsnappen.

Wat Marius in het dagelijks leven doet? Na een aantal vage stages in binnen- en buitenland en een niet afgeronde studie in de VS zou hij nu aan het werk zijn als monteur voor motorfietsen, maar vanwege de zo gewenste anonimiteit weten we niet helemaal wat Mette-Marits oudste precies bezighoudt.

‘Beste schoonfamilie’

De Noorse kroonprinses moet in ieder geval een geliefde schoondochter missen. Mette-Marit nam het fel op voor Juliane toen zij in de pers werd afgeschilderd als ‘Playboymodel’ (ze poseerde voor het blad, maar de foto’s kwamen alleen op de website terecht, en niet in het magazine. MM, die zelf het klappen van de zweep kent doordat ze als alleenstaande moeder met een losbandig verleden een kroonprins wilde trouwen, vond alle negativiteit over Juliane volkomen onterecht en vroeg om privacy.

Op haar beurt was Juliane wel te spreken over haar gedeeltelijk koninklijke schoonfamilie, die ze meermaals ‘de beste schoonfamilie ter wereld’ noemde. Maar ook nu haar royal connectie verbroken is, vervolgt Juliana haar route to fame. Naast modellenwerk is ze ook actrice en influencer met meer dan 50.000 volgers – wat dat betreft matchte ze nooit helemaal met Marius, die de schijnwerpers al zijn hele leven probeert te ontlopen.

Bron: Se og Hør, Lecturas,Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook