Met dit huis-tuin-en-keukentrucje heb je snel mooie en sterke nagels

Wedden dat je in mum van tijd resultaat zult zien?

Lees ook

Mooie en sterke nagels zijn altijd welkom. Toch zien onze nagels er in werkelijkheid vaak niet zo mooi uit als we zouden willen. Met name in herfst en de winter worden ze dof en breken ze snel af. Gelukkig is er iets wat je daaraan kunt doen. Het middel dat je nodig hebt, staat waarschijnlijk al in je keukenkastje!

Beauty-trucje

Wat heb je nodig? Alleen wat citroensap en een beetje olijfolie. Het is heel eenvoudig: meng in een kommetje 1 eetlepel citroensap samen met 3 eetlepels olijfolie. Zet het kommetje in de magnetron (ongeveer 20 seconden). Laat je vingertoppen vervolgens in het kommetje rusten, met je nagels volledig bedekt door het mengsel. Laat dit 10 minuten inwerken en herhaal het dagelijks voor een optimaal resultaat. Handig is om dit trucje elke ochtend en/of avond in je routine mee te nemen. Zo sla je geen dag over en heb je snel de prachtige nagels waar je altijd al van gedroomd hebt.

Vitamine C

Iets wat wij je waarschijnlijk niet meer hoeven uit te leggen, is dat citroen een hoge concentratie vitamine C bevat. Niet alleen is dit erg belangrijk voor een gezond immuunsysteem, maar wist je dat het ook de natuurlijke groei van je nagels bevordert? Daarnaast helpt het goed tegen een verkoudheidje of griep. Extra voordeel: citroen is ook een natuurlijk bleekmiddel, wat er bij dit beauty-trucje voor zorgt dat gelige nagels verleden tijd zijn en er een mooi wit randje ontstaat.

Bron: Elegance | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook