Wanneer komt prinses Alexia eigenlijk weer naar Nederland?

En is ze er volgende maand gewoon bij op Koningsdag?

Lees ook

Het is alweer even geleden dat prinses Alexia in beeld is geweest. De 16-jarige dochter van WA en Máxima weet een aardig anoniem kostschoolleventje te leiden in Wales, waar ze het grootste deel van het schooljaar er al op heeft zitten. Maar wanneer kunnen we haar eigenlijk weer in Nederland verwachten? En is Alexia er volgende maand gewoon bij tijdens Koningsdag?

Royal reunion

Vlak voor de feestdagen van 2021 deelden de Oranjes de laatste foto van hun herenigde gezin. Prinses Amalia, die haar tussenjaar in het buitenland doorbrengt, en prinses Alexia, die haar middelbareschooltijd voortzet aan de andere kant van de Noordzee, waren allebei voor Kerstmis weer even thuis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Sindsdien hebben we prinses Alexia niet meer gezien. Op haar kostschool, het prestigieuze UWC Atlantic College, hebben de leerlingen geen vakantie in februari, dus het traditionele reisje naar Lech (en daarmee het fotomoment) zat er niet in voor de puberprinses. Het volgende event in de koninklijke agenda is natuurlijk Koningsdag, dit jaar in Maastricht. Gaat prinses Alexia de oversteek maken om de 55e verjaardag van haar vader te vieren?

Voorjaarsvakantie

Over ruim een maand heeft prinses Alexia haar voorjaarsvakantie. Op donderdag 14 april begint de Spring Break voor de kostschoolleerlingen, die dan ruim de tijd hebben om naar huis te vliegen voor het lange Paasweekend. Deze paas/voorjaarsvakantie loopt volgens de kalender van het Atlantic College echter tot 25 april, wat zou betekenen dat prinses Alexia tijdens Koningsdag alweer in de schoolbanken moet zitten. Of ze moet een paar extra daagjes vrij vragen (de Spaanse prinses en klasgenoot Leonor doet ’t ook als de royal plicht roept) of Alexia heeft eindelijk een goed excuus om onder het eeuwige koekhappen en couture dragen uit te komen.

Zomervakantie

Vanaf 25 april moet prinses Alexia weer even aan de bak. Haar eerste schooljaar in Wales loopt tot 17 juni. Daarna heeft ze een paar weken de tijd om weer in paleis Huis ten Bosch of in de Griekse villa van haar ouders haar verjaardag te vieren en van de zomervakantie te genieten, voordat ze opnieuw haar koffers pakt en aan haar laatste schooljaar begint. Tijdens het traditionele fotomoment in de zomer (als die wel doorgaat!) kunnen we Alexia dus in ons kikkerlandje verwachten, maar erg veel van Amalia’s gitaarspelende zusje zullen we komende tijd niet zien.

Zodra we weten hoe het zit met Koningsdag, lees je ’t op beaumonde.nl!

Bron: Atlantic College | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook