Citroenmelisse zou hét middel zijn tegen rimpels: alle voordelen op een rij

Het is een goede oplossing voor een aantal gezondheidsproblemen.

Een rimpelloos leven leiden, daar hebben wij wel oren naar. We krijgen vaak advertenties van dure crèmes en poedertjes te zien die onze huid strak zouden houden, maar wist je dat daar ook natuurlijke manieren voor zijn? Een van die manieren zou volgens onderzoek het drinken van citroenmelissethee zijn. Hoe zit dat?

Strakkere huid en sneller herstel

Vijf jaar geleden is in Japan onderzoek gedaan naar de werking van citroenmelissethee. Daaruit bleek dat mensen die citroenmelissethee drinken een strakkere huid kregen dan de mensen die een placebothee voorgeschoteld kregen. Ook bleek dat de huid zich sneller herstelt wanneer je op regelmatige basis een kopje thee met bladeren van citroenmelisse drinkt. Daar blijft het niet bij, want citroenmelisse kan bij veel verschillende kwalen helpen. Wij zetten vijf gezondheidsvoordelen van de plant voor je op een rij.

1. Stress en angst verminderen

Citroenmelisse helpt je ontspannen en zorgt ervoor dat je humeur verbetert. Mensen die iedere dag een citroenmelissepil nemen of een kopje citroenmelissethee drinken, merken dat ze zich kalmer voelen en minder op kleine irritaties letten. Ook bij gevoelens van angst bleek citroenmelisse een goed hulpmiddel.

2. Koortslip laten verdwijnen

Heb je last van een koortslip? Dan kan het enorm helpen om een citroenmelissecrème op het koortsblaasje aan te brengen. Het zorgt er niet alleen voor dat je minder last hebt van de koortslip, maar ook dat hij sneller verdwijnt.

3. Menstruatiekrampen verminderen

Als je vaak last hebt van stevige menstruatiekrampen, kan citroenmelisse een echt redmiddel zijn. Onderzoek heeft laten zien dat vrouwen die citroenmelissesupplementen slikten, in de loop van een aantal maanden steeds minder menstruatiekrampen hadden. Ook hadden ze minder last van hormonale klachten die bij de menstruatie komen kijken.

4. Hoofdpijn verminderen

Tot slot: citroenmelisse is een uitstekende pijnbestrijder. Zoals hierboven gezegd zorgt het ervoor dat gevoelens van stress verminderen. Stress hangt vaak samen met hoofdpijn, maar die wordt dus ook verminderd door het gebruik van citroenmelisse. De citroenmelisse zorgt er namelijk voor dat je spieren ontspannen en dat spanning uit je hele lichaam verdwijnt.

Op naar de supermarkt!

Bron: Healthline | Beeld: iStock

Laatste nieuws