Halle Berry: hoe ouder, hoe gelukkiger

De 55-jarige actrice zit beter in haar vel dan ooit.

Lees ook

Terugverlangen naar haar jonge jaren? Halle Berry zit op haar 55ste juist beter in haar vel dan ooit. De actrice is een voorbeeld voor velen nu ze als vitale vijftiger carrière, gezinsleven, liefde en gezondheid perfect in balans houdt. “Voor de eerste keer in mijn leven loopt alles op rolletjes.”

Happy Halle

Deze week verraste de actrice haar Instagram-volgers met een sportief kiekje vanaf haar skateboard, in bikini. Dat actrice Halle Berry een jaloersmakend figuurtje heeft weten we al langer, maar nu verklapt de moeder van twee dat ze zich ook van binnen helemaal in vorm voelt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry)

“Toen ik in de dertig was, richtte ik mij heel erg op mijn carrière, maar had ik de wens om een gezin te stichtten en moeder te worden. Dus het voelde alsof er nog iets ontbrak”, vertelde Halle onlangs in AARP Magazine. “Toen ik in de veertig was, besloot ik tien jaar thuis te blijven om kinderen te krijgen en moeder te zijn. Maar mijn carrière miste ik en ik verlangde ernaar om weer aan het werk te gaan. Nu ik in de vijftig ben heb ik mijn kinderen, mijn carrière en eindelijk liefde op een oprechte, betekenisvolle manier. Voor de eerste keer in mijn leven loopt alles op rolletje.”

Relatie

Hoe zit het daar eigenlijk mee, met de liefde? Meerdere keren zag Halle een huwelijk op de klippen lopen, maar nu is ze dolgelukkig met muzikant Van Hunt. Ze zijn niet getrouwd, maar hebben wel een ‘commitment ceremony’ georganiseerd. “Ik geloof er echt in dat ik nu mijn persoon gevonden heb. Ik heb me niet eerder zo gevoeld.”

Leeftijd is maar een getal

Juist omdat Halle zich met de jaren alleen maar beter voelt, wil ze dat we afstappen van de stereotypen die we bij sommige leeftijden hebben. “We worden allemaal ouder. Onze huid gaat rimpelen en we gaan er anders uitzien.” – eh, dat lijkt in jouw geval wel mee te vallen, Halle – “Ik zie ook dat mijn gezicht en mijn lichaam veranderen, maar ik heb niet alleen op dat paard gewed. Ik heb altijd al geweten dat schoonheid verder gaat dan het fysieke lichaam waarin je rondwandelt.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry)

“Ik wil niet iemand zijn die vast probeert te houden aan een jeugdig gezicht en wil juist omarmen wat het belangrijkste is aan mooi zijn: hoe je je leven leeft, wat je anderen teruggeeft, hoe je je met mensen verbindt, hoe je je geest, lichaam en ziel sterker maakt en jezelf voedt, hoe je een betekenisvolle versie van jezelf neerzet. De mooiste mensen hebben iets dat van binnenuit straalt.”

Als een sieraad

“Vrouwen krijgen te horen dat ze niets meer waard zijn als ze een bepaalde leeftijd bereiken. Maar ik geloof het tegenovergestelde. De maatschappij zou naar ons moeten kijken alsof we juwelen zijn als we ouder worden. Want hoe ouder vrouwen worden, hoe prachtiger.” Wijze woorden, Halle!

Bron: Woman and Home, AARP Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook